[10月新番] Muv Luv Alternative二期之10億資金係fake news

751 回覆
10 Like 3 Dislike
你呢個係高質killing part成本,唔會全片咁做
一般動畫製作費2m一集(懷疑muv冇)
當電影有6集費用做120分鐘,除開一秒千零蚊
知道佢低筆,得26集,又睇得出製作組有心機整,就收貨有突
期望佢做到人氣大作,接受唔到作畫崩、趕劇情,就屌到佢唔整好過整
我呢個計法,整26集就8.5億日元
吉總話10億做好,係包埋結局
即係已經多過佢要求嘅筆直
淨返差唔多由頭打到尾,佢啲經費頂唔順
明明以前成日話age社好有錢下

依家隨時動畫化個權係anchor度

吉宗有錢都未必出到剩低啲劇情

我唔求3期剩係想佢續作+TDA快啲找數
愛與勇氣既故事????
聽到都想笑
今集純文戲 但好多位之前都補充講過

不過想講下今次事件既後續
甲21被包裝成一個好成功既作戰
但你知我知單眼佬都知 成個作戰死左幾多人
但換黎既結果係G彈爆炸 奪回既土地連同戰友既屍體通通都歸於虛無
所以班生還者就覺得到底佢地付出左咁多係為左d咩
而且G彈既爆炸令佢地回想起99年明星作戰,美軍又係係最後階段扔左兩粒G彈 (不過個次更過份既係美軍扔之前唔通知隊友,而且係測試武器黎)

而班後宮團話想5年來追上大尉

其實劇情時間黎到24集都係短短不到兩個月

可以瞓到永遠
一集都未睇仲猶豫緊
果個世界的裝甲材質, 係另一個黑科技:

果種世界的物料強度, 講緊的係衛士強化裝備的外部裝甲部分, 可以抵擋0.50口徑機槍射擊 (但唔包全部吸收子彈動能衝擊, 夾硬用強化裝備擋子彈搞到粉碎性骨折的話恕不負責),

現實世界根本未做到達到呢種強度, 又薄到單兵可穿著的裝甲.

基本上著上強化裝備, 理論上我哋現實世界的單兵步槍係冇任何效果 (head shot另計啦, 但一套強化裝備其實連埋黑科技防彈頭盔).
如要求有阿凡達2的新電影標準 = 48fps, 麻煩價格最少再X2
YouTube 都有呢個留言
啱啱入坑
因為大家都有去睇堆後日談/外傳/支線
絕望與勇氣的故事比較合適
睇原作,睇完再返嚟睇機戰
就係玩過原作先猶豫
咁就起碼去睇機戰
依套野d戰術機CG做得幾好
冇第3季?
如果有阿凡達2級數嚟整基地防衛戰同櫻花作戰
張飛三百蚊都照衝
其實柏木係點死
條尾插入駕駛艙之後又好似插唔中佢 剩係打中啲機器
部機散開左之後其實柏木係咪未死 跟住先畀BETA食咗??
因為涼宮遙話佢件強化衫冇反應
要塞級條尾有強酸,可以連戰術機都溶埋
至於點死就可以參考返第一集條仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞