[10月新番] Muv Luv Alternative二期之10億資金係fake news

751 回覆
10 Like 3 Dislike
個個年代既Galgame主角好似都係咁上下
我又唔會覺得佢煩同廢既
Muv-luv本身就係想寫到個故事咁絕望

一個無特殊能力既高中生突然扔左去beta世界
佢既表現係屬於正常人既范圍
beta世界新兵第一次面對beta既平均存活時間係得8分鐘
堆軍人淨係打beta 望住身邊既同伴不斷戰死 已經逼到軍方研究左成堆醫心理病既措施 (前面有show過既心理暗示同打藥)
武佢除左面對打beta之外,仲經歷多好多野
而佢又冇特殊能力面對呢d完全超出日常既情況 所以表現得好廢好正常
125政變事件>演習事故>得知因果導體會不受控咁殺死識既人同被遺忘
無一件事係一個正常高中生搞得掂

如果想睇佢開外掛既話 可以去睇Muv-Luv the day after
呢個係Unlimited線bad end左之後既平行世界故事
武爺入左斯衛軍成為ACE之後 勁撚到仆街
我覺得你係睇得太多近代隨便開掛的男主角
所以睇到個普通人就覺得廢咁
論性質我覺得佢似Re0的486,但武爺睇住身邊人係咁死之餘只有一次機會
如果咁都仲可以完全理性仲常時做野高效率先至唔正常
今集繼續崩
希望真係為咗留錢做甲21
當年GALGAME係興D廢柴型優柔不斷男主角...不過06年後亦係開始沒落既時期
原本白銀武有人將佢同嗚海考之, 藤井冬彌相提並論三大ヘタレ

但後期AL白銀武就改晒之前既觀感, 成為真正既男子漢
正常人範圍
特別係和平地方下的正常人
同re0都真係似
文戲冇所謂啦,而且一集交代哂,下集開波
好刻意寫個和平世界長大的正常人
政變事件武一開始係我地嘅普世價值
武仲心諗月詠實俾當代日本人鬧極右/軍國主義
然後武反而俾人喪屌美國狗
OP粟林中間那段都真係match唔到JAM個燃度
不過整體都係正
打未 悶撚到 睇撚左差唔多季半文戲...
動畫黨唔係幾明
所以純夏係之前比BETA玩到淨番個腦?
動畫黨
啱啱玩完遊戲Extra純夏線
想請問聲Extra, Unlimited同埋Alternative嘅三個男主角係咪都係同一個人?
定係唔同平行時空下嘅各自不同嘅男主角?
簡簡單單答下就得
唔使爆太多劇情
唔敢上網搵答案, 一唔小心就會睇咗好多後面劇情

淨係extra純夏線都斷斷續續玩咗成個星期
聽講後面劇情係extra幾倍文本量, 唔專注煲嘅話唔知幾時先通曬三部曲
不過如果三部曲入面嘅男主都係同一個人嘅話, 就想玩埋extra冥夜線, 浸淫一下男主嘅心境

以下玩完extra純夏線少少感想 (含muv luv extra劇透)
呢幾日先追翻幾集
老師嘅死比預期中突然隻怪唔聲唔聲死到岀黎
下集就打到大結局
比d耐性
應該過多一集先, 要俾啲時間白銀武同A01小隊交流, 呢啲唔可以skip
結尾唔係話聽日就交代戰鬥詳情咩
女武神既日常上集做左
如果淨留純夏劇情
A01日常斬哂都唔出奇
唔係交代完就即刻開打, 戰鬥前仲有幾次聚會
我知有
睇下佢會唔會做到結局
要做就差唔多cut堆日常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞