[10月新番] Muv Luv Alternative二期之10億資金係fake news

751 回覆
10 Like 3 Dislike
今集真係好撚正
前半段既打鬥畫面勁高水準
武爺個無雙作畫分鏡無得輸
係略嫌BGM唔夠燃

奶皇包轟炸個到比遊戲CG更加靚 前面擋光線照線畫埋個力場出黎

今集真係無乜好補充 係咁意講下d想講既野

1. 今集女武神中隊切beta切菜咁切,但你亦同時見到正常既部隊面對大量beta係苦戰。上一集補充有講到突擊級正面係幾咁硬,今集6:05你就見到戰車級直接撞爆部機同埋20:31正面開火全部跳彈

2. 6:32 係機體大破無法作戰/逃走既情況下,會啟用每部戰術機都自帶既S-11炸彈 同beta同歸於盡 咁樣亦可以免受比beta殺既痛苦

3. 6:47 斯衛軍既武御雷登場,佢地係直屬將軍既精銳部隊,多得佢地先至令到更多人可以撤退到 包括參與左呢場戰鬥 畫面影住個個伊隅隊長既妹妹
同埋識郁既武御雷真係好型棍

4. Hive既結構係地上地下同時建築,所以炸飛左地表既hive 仲有地底既要處理 但係奶皇包一發轟走左地表連同所有地面beta已經好撚勁

5. 可能有人問 勁既唔係部奶皇包咩,關純夏咩事
咁係因為而家部機有個好大既問題,硬件威力太勁,而家既電腦太廢控制唔到部機,當普通人一開部機,個力場就會首先將個pilot壓成肉餅
而純夏就可以完美咁控個力場既形態同范圍

所以遊戲入面老師都話,人類既皇牌係00 UNIT唔係部機,佢個防禦力場係佢睇中既野,攻擊力只係附加

6. 上集補充左日本帝國軍以信濃 美濃 加賀承擔左甲21第2階段既作戰任務
而今次,艦隊為左確保武可以帶住純夏撤退,三架戰艦選擇左突入海灣再一次義無反顧做誘餌

btw 呢集標題係希望之光 但個劇情好似.....
補充少少,S-11貴嘢嚟,所以平時唔裝,自殺用手槍算
Hive攻略務求對hive傷害多一點先會裝
所以當初佐渡島撤退、政變都見唔到自爆場面
A01係機密部隊,印象中係一直都裝,所以

上集都應該要咁
佢一開始唔係已經知道死咗一次喇咩
補充2. S11起唔起爆到係睇監督要使唔使獵奇畫面運氣

運氣差監督要灑狗血的時候就會發生類似帝都燃燒的劇情:全身粉碎性骨折,連吞槍自殺都唔得,活生生俾戰車級斷頭
再補充4. 地表建築的硬度,係戰略核武直擊都毫髪無損的G元素黑科技物質。

目前可以炸飛Hive地表建築的,全部都係應用G元素相關技術:美帝G彈同奶皇包的主砲。

P.S:呢個世界時間點(1990年代)的美國總統同我哋現實世界一樣,都係Bill Cinton(克林頓)為總統。
純夏
無聊拗吓
當時瑞鶴應該冇裝S11
斯衛本身職責係守人守建築物,配槍都唔多,唔會玩自爆,加上臨時上陣&訓練兵
同埋s11記得可以聲控開啟+手入password,山城當時有隻手用到力拉住艙門,入個password應該ok
我以VN遊戲為準:

https://youtu.be/5F6QF1heJ0A?list=PL0LyV9NU4KLNoxxPKznl2KJ3xKZ-C05RS&t=857

唔知呢個係唔係S11? 如月中尉就係咁唔好彩, 自爆失靈的一位
好緊張
已經無其他野可以講
武爺手操技術真係有番咁上下
武爺繼續威武

經費繼續燃燒
隻新角係咁插一兩個畫面俾佢又俾佢開聲講兩句但又完全空氣咁無咩實際係主線有影響力

神樁是咪出左好多錢插隻角色俾佢配
覺得應該會死...甲21島又係佢家鄉
S11
武手動回避laser攻擊強到
冇盾純迴避流正面上光線級
獨門反手雙刀,格檔要擊級雙鎚再反擊
勁過哂其他長篇主角&Ace
其實係避唔哂
靠防雷射塗層頂初期照射
等光線級開唔到全力射,埋到身顏射就嬴

呢張好安倍
極限玩命,同光線級鬥快鎖定(輸彈速)
之前有人問點解啲艦咁二戰,muv世界多炮管神教先係王道
咁都有現代化改裝嘅
有加VLS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞