Samsung Galaxy 討論區 (215) foldable硬撼iPhone 14系列

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
fold 4 部n10+知我想換機所以8月底壞咗
Fold 4 One UI有冇framedrop?
咁iPhone本身系統都比ANDROID好, 軟硬合一不是ANDROID做到
如果iPhone 有type c+掃邊上一頁+有adguard block/youtube advanced應該會轉
因為上 post完左,係呢到答翻你

我終於攪到,原來個方法係咁,係 tab安完 whatsapp beta v2.22.21.16 apk 打開後就叫你入電話 register 你 back 出翻去,再打開 whatsapp app, agree 後就會出 qr code, 你係電話 link翻 tablet whatsapp qr code 就成功
之前我安呢個app ,你 set翻邊個app要點樣rotate就得

https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.snowlife01.android.rotationcontrol
韓國應該唔係
前幾日我都唸住轉會,心思思想感受下 iphone 的 animation, 但cake住我係 back key,同埋 dynamic island, 明明現在 s22u 一點 cam如果轉會後就dynamic island,所以 cake住了
有冇開返5G
IOS嘅順係要用好多自由換返嚟
真係無,最多7行,你無用 nova la ?
有呀,可能要落維修中心了
呢句正,真係好明,secure folder 又係重要。如果真係轉,就無左 10x zoom, 其實我勁喜歡,one hand operation 又係勁鐘意
係啦,back key 真係幾重要,同埋無上面 status bar icon 又係唔掂
用開 nova 好難轉用 其他,我最喜歡一粒 icon 推上推下開唔同嘢好方便,變相 desktop放小 d icon

我想問下你地部三叔內存個[其他]係咪佔左好大gb數?
今日買左部fold4個其他食左我成百gb .cls有冇方法解決
我部S20+其他只係佔咗12gb咋喎
有冇fold 4 手足有case 介紹
買俾長老 最好有埋位擺筆
你呢排真係係咁吹奏ios
借左部fold4
iPhone 個island 或者瀏海開到咁低, 細機得6.1 吋mon, 變相下面可以睇既內容更加細,特別開safari 嗰時,但我見好多reviewers 都避咗唔show 呢一點

三星粒前cam 就細到黎隱藏係toolbar 隱得好好,仲要加陣連個下巴都窄過iPhone, 我用S21 都唔覺咩過場動畫問題,可能慣咗 但一睇iPhone 就覺得部機好大部,但睇既內容好細好少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞