Samsung Galaxy 討論區 (215) foldable硬撼iPhone 14系列

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
老老豆豆apple主導市場無所謂但搞到有社會問題有科技鄙視鏈真係好唔掂
imessage藍綠色問題依啲美國監管機構好似唔理
支那廠另計
咁呢啲睇法相向,正如好多人標籤用iPhone 就係洗錢,冇腦

最大問題係科技巨頭壟斷市場不思進取,當年係多謝教主推快咗個市場,但今日已經變咗apple 阻撚住進步
S22點樣可以由SD card recover 個back up
冇辦法 呢兩年垃圾u真係趕走唔少人
所以22U係8G1, Oneui定LTPO出事令到佢咁LAG
又唔好咁講,888同sg1 其實都okay
s22u其實而家調校到唔錯
唔係掛 咁都叫OK
多核壓到865水平都仲係好熱
其實唔係架,你估865唔熱咩
我代代都有用
我都有用過 真係差好遠喎個穩定度
888同8g1都係垃圾
同810同級
都係屎
835 855 865 888 8G1全部都用過
888 8G1冇乜嘢真係自欺欺人
無撚有錯
但係S20細機試過熱得濟會限60Hz
雖然細機可能本身散熱差
只可以用電腦攞返啲data出嚟再擺入去s22
玩咗部14 pro一段時間
都係決定繼續keep 22U做主機先

無論相機,mon,定係自由度都好啲
結論係再觀察多一個月先

到23U都會買
865係神U
但S20+個原生2k mon/長開120hz好食電

而家22U續航好好多,不過比較熱
試過唔work
最後要攞Macbook個dock read SD card
竟然係mac先得
所以你都係繼續開po啦
Sony區需要你
Sony區有陳安立巴打開
我都決定繼續keep 22U做主機先, 唔轉會
其實最好所有120Hz機都加番固定Hz同light performance profile嘅選項,對好多人已經夠用
認同
可能8G1唔加得light performance profile, 因為本身SAMSUNG已經大力限制佢
8+G1已經有light performance profile
LTPO機冇理由唔可以行全速固定HZ, 用電多咪多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞