Samsung Galaxy 討論區 (215) foldable硬撼iPhone 14系列

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
1,3,4,6超少用
5嘅話我有google photo所以是但
2習慣就好
s21fe開慳電模式都屌打a52s
仲有mac
日日review windows laptop
跟身一定係macbook
我用緊啦
本身買22U都唔係為咗你講個啲嘢
剪片睇相嘅工作冇得唔用mac
windows陣營冇一部機offer到同一水平嘅表現
係 我都係mac 我指佢地不停讚部機 讚ryzen intel
但毫無說服力
剪片最緊要係個mon嘅色準同CPU, GPU夠唔夠力推條片
除咗mac仲有咩機offer到呢個水準?
PC都係留返嚟打機啦
搭單問埋samsung個微距有無得手動開
拉到0.9x?
請問各位Flip4有無Mon貼㗎?
第一次買Z系乜都唔識
想跳返入iPhone 都唔係今年跳啦,都就黎2023 仲用lightning, 你電話用都好,連隻airpods 都唔轉type c 比我

就算話因為就部macbook 都係,過嘢一定係type c 快啲, macbook 配an 黎做嘢其實都唔會太多問題

我用咗都有超過十年AN, 每兩至三年都會轉一部機,最主要係有進步有新嘢吸引我去轉,反而apple 係一部機用好耐,好似我部iPad pro 10.5, 但睇返因為佢新嗰部iPad pro 唧牙膏唔吸引我去買
年年都有嘢差啲
年年都唔使換
部flip4d 電好似麻麻咁
用幾個鐘就跌左一半
正常?
想問下iPhone隱藏圖片(好撚多J圖)係咪都會tran 到去新機度?
想轉會心思思
fold 4 已裸跑
鋰電就係咁
例如想影花咁 係咪一定要將鏡頭哄埋去先自動開到微距?
當然, 所有廠都係得自動開
得閂係可以自動/手動
11promax 轉會fold4,用教育優惠訂,星期一送到
訂完之後,睇落csl買淨機連trade機好似仲抵d
有興趣可以睇下

由Samsung S22U轉會iPhone 14 Pro Max一星期後嘅體驗分享
https://lih.kg/3166048
windows 機其實都有 但冇macbook overall咁好啫
通常都比較貴 或者係又重又大嚿
同埋如果要去到差唔多性能 功耗又會好高
我係hater都不得不佩服
都想有朝一日intel/amd 可以追上
我覺得近年真係得換fold係有換電話既感覺
一般 iphone 13pm 換下一代14pm. s21u換下一代s22u呢啲,換完感覺上咪又係差唔多
我實支持~1000000000%支持11哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞