Samsung Galaxy 討論區 (215) foldable硬撼iPhone 14系列

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
如果你要定位神器咁佢沒有了,佢賣咁既價,怕失敗咪買多幾張,另外佢有酒精布,除塵貼紙可以買

如果你要神器你可能要打UV光固貼去搜尋其他
8G1沒有必要咁做了

FE又冇資格用S8+G1

多數唔出,就算出都下年2月清垃圾8G1貨尾
發現佢店有神器賣咁冇問題了

但要比$26買佢個大uv燈,想問巴打係有用過佢的uv光固膜嗎?係咪感覺ok唔太易花?
我有UV燈

我S22U用緊,半年了,佢硬化後似玻璃,不過指紋可以秒解,亦都唔會走位
有貼膜神器買咩?
巴打推介買細uv燈定大uv燈?差成20幾蚊

大燈,日後方便
佢店有,1豪一張
如果冇信心怕手殘就買多幾張貼,反正咁平

呢個賣家都係之前其他巴打介紹,現在先知原來成本咁平,就算玻璃貼都係幾蚊雞
大小燈差別唔大,自己落膠水嗰啲就比較建議大燈。

間野週不時發錯發漏,不過見佢平到咁就是鬼但。
我係用唔洗膠水果種,咁應該買5蚊細燈,定25蚊大燈好?。 。。
我兩隻都有,一樣咁用。你鐘意邊隻就邊隻。
細燈係咪要逐part照?會唔會冇大燈照出來咁貼伏?
無咁誇張,你唔放心就用大燈啦

其實比大太陽光照都係差唔多效果 所以貼 / 落膠水嗰陣都會叫你唔好比太陽光照到
其實我都心思思想試膠水款,但未試過怕失手膠水入機洞就玩完
細燈都ok
冇關係

貼果陣記得唔好比太陽照到
唔好用UV玻璃貼,指紋會差左好多

另外膠水又麻煩
自己落膠水層膠會厚過呢種uv光固貼

即使貴到去triskin一樣都係指紋唔靈敏,我就覺得呢隻平野中間個平衡幾好,又平又唔難貼。真係唔啱咪當我地9up晒咗十蚊八蚊。

唯一係張貼啲邊位有啲實,要慢慢搵返位先mit到出嚟 好處係唔會飛邊,壞處係要mit一陣mit起個角先成張起到
想問下光固貼有冇疏油層?黏指紋嚴唔嚴重?
有,好過上一代閃魔。閃魔好似出咗新一款,但我未用過唔肯定同新嗰隻比差幾多。

呢隻你貼完嗰一下會覺得唔滑,用普通抹mon清潔水係咁易抹一抹就夠做。
有疏油層,我用左半年都ok
好似幾正,買來試下先,佢間店都有d防偷窺水凝貼,同藍光水凝貼,買埋來過下引先
我覺得呢款UV光固膠貼配S22U曲面mon已經係最好,兼顧埋指紋,又平

玻璃貼指紋一定弱一半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞