Samsung Galaxy 討論區 (215) foldable硬撼iPhone 14系列

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
買番Pixel
鐘意用乜就用啦,唔使理人
三星好難打得入學生市場架喇, 人哋Apple有品牌效應加上手遊優勢去引學生落坑, 然後再用圍爐式生態去圈養住佢哋, 所以佢哋根本唔會放其他牌子嘅電話在眼內.
反而成年人市場我完全唔擔心三星, 尤其有咗摺機之後, 最緊要唔好再用火龍CPU就得
同意
想要部用sd卡嘅機做副機
根本888同8G1本身就係粒表現飄忽嘅CPU唔發熱就好地地一發熱就聽收皮
A53
我兩部都有 三星嚴重啲
有冇人知而家a53行 邊到買最平?
唔好買A53 5G,建議買上一代A52 5G,因為A53 5G個自家cpu優化同兼容弱過A52 5G, A52 5G係用高通cpu會好d,thx ching
仲搵到A52咩
但係呢班學生都會長大
水魚機
買得A53不如平多1k買A33好過
最好都係A52
你用到咁上下年期就有d 野搣唔甩 費時煩
學生長大之後會工作 就會對方便自己工作嘅電話功能有需求, 會開始考慮性價比因為要靠自己比錢
咁一定會有班人已經慣咗比Apple圈養而又對電話功能冇要求所以廢事轉會嘅
其實呢種諗法同氛圍真係好唔健康好扭曲
被某一個品牌逐漸壟斷個市場
唔用佢就會被歧視
都仲要好多人覺得冇問題先係恐怖嘅一件事
的確係好恐怖, 鬼叫以前ANDROID趕走太多人, 呢2年又比高通玩死
現在得賓賓同部份師奶, 老人家用ANDROID多
40歲以下香港市場基本iPhone壟斷

呢種諗法同氛圍係連登非常嚴重, 你睇下手機台D POST, 8成都係.........
所以我諗我短期內點都唔會轉會甚至係買Apple 產品
唔想間接幫助佢繼續壟斷
同埋唔想成為當初我討厭嘅人
我12年前因為大mon先轉Android,現在iPhone都有了大mon,基本優勢已經冇左

SD卡,3.5mm呢D Android機優勢都沒有了,只剩下USB 3.1 TYPE-C可以一戰
請問如果買俾屋企人 a33係唔係都係一個唔錯嘅選擇?
屋企人唔打機 淨係會睇下片
佢用緊A51
唔該晒你
有時黑心啲咁諗
幾時Apple 先會爆大獲到令大量users就算要跳出個walled garden 都要轉會呢
唔關ltpo,tab s8+得fixed 120hz一樣lag到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞