Samsung Galaxy 討論區 (215) foldable硬撼iPhone 14系列

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
順暢冇DROP
副機咋喎
Fold 4 256數記客戶價12398
拯救三星POST
我都係由S9 用開nova,因為想就返好似以前HTC 咁用,發現同oneui 完美配合,但會用多啲電ga
講iPhone多過Galaxy
唔講iPhone了
nova 真係好正,勁方便,有 d 實用手勢
我最常用係頁面double click 搵app, 仲有佢個app drawer 可以設定上下拉,唔似原生oneui要你轉頁 , 同埋感覺用佢係順過本身ui
2022, 淨返iPhone Galaxy Xperia三個brand
XPERIA就算啦,可能同子龍差不多
同意,我也是 app drawer 上下拉,方便睇,好過一頁頁
至少仍然有集中討論區 有KOL Review 有人用
唔知Samsung 幾時出Snapdragon 7 Gen 2既機
希望A74會用啦,同係台積電既制程

想轉部HTC U12+做呢部
7 Gen 1都係啱啱出
要立馬改善相機,電話用相機操作介面根本多餘,簡單複雜化

21:9就算了,佢唔會改,呢個都差不多係最大阻力
S22劣影
S7G1因為三星生產,冇咩廠肯用,轉用S778G
係呀
778唔錯架,係舊少少
7 GEN 1 比8 GEN 1 嚇怕左,無咩廠用

同埋A710 同A510 個設計本身失敗
快A78 同A55 少少,但食多好多電
所以就算佢出7 GEN 1 +我都唔選擇
等下一代,Arm claim佢個A715 同 A515 會著重係慳電,而且抹左唔support 64 bit
慳電,低熱量最重要
Yup
E家A710其實好夠快
同埋用得呢D,都係想無咁食電同無咁熱遮

by the way,好似無A515
sor
香港都連續兩年冇出A7x系列
睇完呢個就明點解8G1+LTPO會LAG

https://youtu.be/EcLoEPsGKs4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞