Samsung Galaxy 討論區 (215) foldable硬撼iPhone 14系列

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
iPhone 14 Pro真係幾撚勁
希望三叔S23生性啲
一分錢一分貨啫
佢又唔講下 iphone pm貴 s22u二千幾蚊
同埋隔咗半年嘅產品﹐又真係唔fair嘅
單純講個勁字apple本身應該都幾難輸
所以Apple先有咁多head room做咁多大家覺得「不思進取」嘅嘢
有陣時samsung串蘋果啲無關痛癢嘅嘢都幾討厭
其實就算SAMSUNG"超越"左APPLE其實都唔太足以令人轉會
除非係"拋離"啦
比較實際既應該係效能做到半起半坐就最好
其他野就真係唔好同APPLE特登硬碰硬喇
好似依家AN機玩大像素起馬同APPLE行唔同路線
膠通仲話5年內手機可以靚過單反
IP13PM同S22U比都應該羸啦, 都唔係時間問題
YES, 自己連基本野動畫都未搞好
你冇啦啦咁「憎」三星做咩
唔係憎
只係分析
搞半年, 連動畫都做唔好~
有冇人會頂手update三叔po
點先做到電話錄音
11pro max 岩岩買左fold4好滾動
根本就係, 每個人對品牌嘅喜好係會蓋過好多硬件同功能上嘅缺點, 除非相差真係好大.
以我個人嚟講, 就算出年iPhone15轉用Type C+屏下鏡頭我都會買S23U或者Fold4/5
btw, 其實連登仔嘅意見參考下就好, 買機之前最重要都係自己親身落去舖頭試吓啱唔啱自己.
https://youtu.be/yUInzRRQu0Y
就好似S22咁, 連登講到狗也不屌咁, 但Edwin同Anson都對S22評價好高, 除咗電量之外.
不過講真連登嚟講
我見到對s22最多負皮嘅地方係三叔圍爐post
最慘係有唔少人真係會比呢度“唔係最好=垃圾”嘅偏頗言論影響, 然後以訛傳訛甚至誇張化咁帶埋去其他社交平台
A33 or A53
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞