Samsung Galaxy 討論區 (215) foldable硬撼iPhone 14系列

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
推POST
之前追post話小鴨幹線crash但好快正常返
但我部S21U仲係不停crash用唔到,想知係咪得我一個咁
小鴨幹線唔得了, 就算唔CRASH都BLOCK唔到
用小熊來電
nova個介面靚好多,如果有埋stackable widget 就好,而家要用既話就一定要轉one ui
我呢幾日想買Tab S8 Ultra 5G 512GB,請問各位巴/絲打有無用緊或用過?熱唔熱到辣手?舊電耐唔耐用?
我都係咁話,加埋呢個就 perfect !
Samsung 係$4478 送$500 Samsung credit, 仲有加300 買buds 2 pro

堆credit 應該買佢markup 咗價既配件?
建議等下年TAB S9
Tab S8 Ultra 唔好用?定好多問題?
1. 8G1差
2. 有巴打話好LAG
3. SAMSUNG好似唔多出更新比佢, 好似放生左咁
4. MON唔夠靚, 只係SUPER AMOLED
Oh no,仲諗住買佢
你唔得姐
我隻鴨仔仲好有精神地為我工作
封到?
me
最後我都係del咗小鴨
sofar用著samsung內置果個hiya
sofar最近本身就冇乜junkcall會打入嚟
但叫做幫我block咗4隻call,咁囉。

我都想用whoscall/小熊
但睇過好似玩分級制要比錢先可以更新得密啲?
補圖:

係先cap圖edit blur電話no果時發現佢支打格仔筆好醒目咁剩係幫我劃走電話no個位(橙色箭嘴,唔會劃出「框」)
唔會劃多劃少,整齊一個靚靚長方形。
但係上面9月29嗰個又劃到一大舊,不過都好似截著咗個底?
咁撚醒嘅咩?定係我太outdated
衛訊eshop買咗部 s22+
$7398- $313(red card 4%)-$550 (衛信hsbc買滿7500減550)- $400(samsung十月優惠400蚊增值八達通)

只係$6135

呢個價喺apple 官網,只買到$5999 既 iphone 13

續航起碼都有 iphone 14pro 水平,又唔係真係好差啫
其實真係好抵玩
竟然買+
我覺得係最兩頭唔到岸, 同埋依個價得返1080p + 8gb ram 同相機同細機一樣就覺得貴.
因為副機嚟,冇咩所謂,本身雙修
講漏咗呢個價仲送verbetim gan火牛+verbatim 10000 尿袋+保護貼一張
扣返就五千尾
verbetim gan火牛 係咪33W?
好似細機都有送.
月經問題 S22U mon貼邊度買好 岩岩入手 屋企附近街鋪賣我19x一張UV mon貼係咪好貴
上淘仔買好平我買咗一張幾十蚊用咗大半年
抵玩喎
唔介意冇120hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞