因為一次免費擁抱,竟然識咗個做保險嘅女仔!

1001 回覆
612 Like 56 Dislike
一路上,我發了一道whatsapp給肥基,內容大概是對不起等等,最重要寫上現在乘坐的士趕回來,不消一會肥基會回覆了Okay,還附上一個笑喊的emoji,這樣秒回的情況下,估計今天午市真的不太忙吧。

把事情交代好後,終於有足夠的時間去細閱Selina的那道whatsapp,希望不會只是BB早晨便作罷。

WTF,壞習慣又來了。一覺醒來竟然退步了,唉。

緊握著手機的掌心不其然的發抖,內心不停告訴自己不要抱有期望,用平常心面對,另一邊廂滿腦子不停補完一些負面的結果,同時情緒卻在失望、好奇還有希冀之間徘迴。

很奇怪,明知道不應該有希望,內心偏偏心存期望,希冀Selina會害怕我生氣而安慰我,同時明知道這是不可能發生的事,結果往往都是與希望的結果強差人意。

把whatsapp打開......

首先是失望,然後是無奈。

「BB,早晨呀!琴晚食完飯之後俾Sally同埋Omega捉咗返大陸玩呀,因為佢地有朋友係嗰邊買咗幾幢別墅,所以開Party叫埋佢地。估唔到間別墅真係好大,大到好似城堡咁。依家返咗屋企啦,玩咗成晚好累好眼訓啦,起身搵你。」

這到底算甚麼?說她沒有解釋沒有交代又算不上?生她氣只會留有位置讓別人評論。

但好像.......她根本沒有在乎過我的感受,只是認為交代了即可,不論我是否生氣,她一概不予理會。

Sally和Omega的朋友......還故意拉上Selina的話,性別只有一個而已。

是男生,而且肯定是玩世不恭,家境富裕的納袴子弟。

一邊想著想著,內心感到無比的憤慨,然後是失望、失落,還有......是傷悲。

望著街景,整個人好像感到迷惘感到迷失,眼前的一切我都看得不太清,連視線也漸見模糊,泛起了點點鼻酸。

Selina的那道whatsapp,我既沒有回覆,也不知如何回覆,更重要一點的是,我不想回覆。

心裡頓時想尋求別人的安慰,想找一個依靠,就算是A0 John的一個免費擁抱,深信我也會想也不想擁下去,然後在他的懷裡痛哭起來。

同一時間,我明白到當晚Nana的泣然,到底是何樣的心情?

腦海不知不覺間竟然想起Nana這個女生......

待續

Thank you
唉瘋巴會唔會去書展
真係好sad,自己鍾意的人一d都唔在乎自己,而自己仲要死心塌地咁愛佢,點解要咁傻呢
習慣姐 仲有冇感情
請好好珍惜
巴打可唔可以加速呀
黎緊書展日日返工
想放break睇更新
唉瘋巴會唔會去書展

會,聽日會喺呢度同facebook公怖個時間
巴打可唔可以加速呀
黎緊書展日日返工
想放break睇更新

我都會返同會去
真係好sad,自己鍾意的人一d都唔在乎自己,而自己仲要死心塌地咁愛佢,點解要咁傻呢

因為人係犯賤
習慣姐 仲有冇感情

我敢講,愈習慣愈係咁在乎,一定仲係好鍾意
請好好珍惜

繼續支持
習慣姐 仲有冇感情

我敢講,愈習慣愈係咁在乎,一定仲係好鍾意

我試過呢個情況.

當時其實好矛盾, 其實係會想放手, 一了百了, 但係又唔敢.

我開始唔識分其實係仍然鐘意定害怕失去.

Thank you

我本書呢
lm

Thank you

我本書呢

約你食飯嗰陣俾你
今日晏啲出文,煩請咁多位巴打幫我推住先
pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞