因為一次免費擁抱,竟然識咗個做保險嘅女仔!

1001 回覆
612 Like 56 Dislike
「你係咁打喊露仲唔去訓?唔洗返工咩?」

「準備訓啦!今日朝早唔洗返office嘛,可以訓到晏就三點至起身,約咗個客!」

「咁我都訓一陣跟住返工啦。」

「你返幾點呀?」

「十二點呀!」

「下?Sorry呀,咁你咪唔夠訓囉。」

「Sor咩ry呀!反正都係等人等到訓唔著嫁啦。」

「咁.....又係!咁.....你依家快啲去訓啦!我都訓啦,拜拜。」

「拜!你都好好抖下啦!。」

「知道。」

我倆彼此凝住了數秒,好像誰都不願率先掛線,直到有一股濃濃的睡意襲來,配合微寒的涼風,最終我的眼皮漸漸閉起來,臨睡前終於把電話掛掉,然後再陷入昏睡狀態之際,隱若聽到和感應手機響起了通知,可是我累得根本沒有任何動力張開雙眼,再拿起電話;

就這樣一直睡著、一直睡著,享受著這段日子間從未試過的酣睡,直到......

感謝Cliffy提供高汁「插」圖

待續
我都係雙魚座

雙魚座嘅男仔其實幾好!
好睇到停唔到

傾通宵意志好大
如果你可以出成晚文,呢度有好多人都會追文追通宵

真係好甜,明明兩個人關係甚麼都不是,只係見過面幾個鐘嘅人,可以咁交心法,呢D係咩關係
男主角同女朋友分手吧啦
lm
我都係雙魚座

雙魚座嘅男仔其實幾好!

但我係女仔
Push
我都係雙魚座

雙魚座嘅男仔其實幾好!

但我係女仔

唔好呃人,呢度無絲打
男主角同女朋友分手吧啦

用一個故事去睇,個個都想男主角同Nana一齊啦,但現實去睇,男主角係仲好鍾意Selina

真係好甜,明明兩個人關係甚麼都不是,只係見過面幾個鐘嘅人,可以咁交心法,呢D係咩關係

如果可以就好,前題係我唔可以,我仲有好多野未做 好多野未趕起

如果可以就好,前題係我唔可以,我仲有好多野未做 好多野未趕起

樓豬今晚出唔出

樓豬今晚出唔出

星期日無咩人,留返聽日至出

樓豬今晚出唔出

星期日無咩人,留返聽日至出

男主角同女朋友分手吧啦

用一個故事去睇,個個都想男主角同Nana一齊啦,但現實去睇,男主角係仲好鍾意Selina

就算無Nana出現,Selina都唔係咁鍾意主角,鍾意又會咁唔著緊?
男主角同女朋友分手吧啦

就算無Nana出現,Selina都唔係咁鍾意主角,鍾意又會咁唔著緊?

我講緊男主角仲好鍾意Selina!當局者迷呀

又要等第日
樓主出文好快
男主角同女朋友分手吧啦

我講緊男主角仲好鍾意Selina!當局者迷呀

始終有件事睇落好蠢,但都會有人跳落個坑到,妄想會有希望
在線上 01:31

鬧鐘的聲響在我耳邊響起,我記得用上頑強的意志力撐開猶如「斷龍石」的眼皮,把鬧鐘關掉,接著那般頑強的意志力只是維持了數秒,然後我再度合上雙眼,打算閉目養神,結果便發生了一件十分危險的事。

明明我合開雙眼到恢復意識只是一陣子的事情,可是當我真正清醒過來,再望著床頭的時鐘,頓時嚇得霍地醒來。

眼見時鐘顯示著時值中午十二時十五分,起初我還以為自己眼花戓者還置身於夢境中,故此我擦擦眼睛,拍了自己的臉頰,當我感受到微微的痛楚之際,我知道今次仆街了。

原來醒來再睡確實是一件挺可怕的事,刹那間我看了兩眼手機,幸好沒有任何未接來電,意味著店鋪尚未開始繁忙,同時有一道未閱的whastapp,是Selina所發給我的,時間顯示是早上十時二十一分發出,可惜我沒有足夠的時間處理一連串的問題,理會和聆聽她的解釋,更何況我生怕她連解釋也懶得,只是對我說了一聲BB早晨便作罷。

於是我慌張地起床梳洗,用上平生最快的時間整理好自己的儀容,用上十五分鐘時間便出了門,幸運地當我跑到樓下後,的士站沒有其他人,而且還有數輛的士,二話不說跳上的士後對司機說出地點,

「銅鑼灣時代唔該。」

怎料司機悠遊地把攤開的報紙收起,好像有點不禁煩厭地說道,

「過海?唉,行邊條隧道呀?」

「東隧呀,唔該。」

「好。」

這年頭坐的士好像光顧澳牛一樣,過海會被人嫌棄,趕上班時段可以不做過海客,去得太遠會埋怨車程時間長害他們賺得不多,去得太近則抱怨客人,五百元有時不能找贖,零頭經常不設找贖。

唉,生活總是太多無奈,太多怨氣?還是人生總是彼此抱怨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞