基拉大和係咪最乞人憎高達主角? (2)

683 回覆
71 Like 9 Dislike
食咗三條女(可能露娜都食過),冇乜遺憾
成日走佬呢一點幾似馬沙
廣播劇-真:基拉桑真係好溫柔又厲害,唔似得 某個人 咁囉

亞斯蘭個仆街仔食咗美鈴呀
其實官方講過基魔只係盡可能不殺
要殺先搞掂佢都會照殺 好似戰艦個d
所以對路人真個場打打下佢係真係想殺佢
佢受軟唔受硬
我都記得係

而且打彌賽亞嘅時候官方小說好似有描述基拉係意識到哩樣嘢
佢哩點突然令個角色可愛咗對我嚟講
上個post尾做乜有人話
基拉冇殺雷 雷殺議長 所以停戰唔關基拉事
明明就算冇雷開槍 基拉本身都開槍
係雷死唔斷氣r最後一功諗住洗刷古魯謝污名姐
本身神裝清場 打到入大本
點知對家有個死剩種 自己a爆自己大本
跟住話 拿 你冇打贏啊 我投降咋
明顯唔係 seed到而家都差唔多係最成功個套,張高達救番起,而家高達又沉緊落去
Seed d每集比seed多3倍資金整到咁撚樣明唔係能力問題,你話佢穿櫃檯底講法仲合理
唔知水星魔女會唔會carry得起個ip 機設人設前傳都唔差 可觀望

seed劇場版期待中 但係仲係未有消息
SEED 機設靚
角色樣見人見智,個個樣一樣除左頭髮。
有青春劇集feel, 女性都好buy
劇情算簡單易明,有起伏。
最正係啲OP, ED 好多都好聽

之後得00算做到熱潮,但00 啲機設唔夠大眾化,一開始大家難接受。有首神歌 trust you,想當年伊藤由奈黎香港動漫節遲到搞到在場人士鼓譟,之後Solar 替場,比人叫佢唱咀香園,好鬼搞笑。
Lockon 真係超正,真男人,所有seed主角加起埋都唔夠佢一個黎。但第二季復活搞到好膠。

之後我覺得build fight 第一套有返小小味道,但唔係正編高達

孤兒第一季幾正,好熱血,除主角機,其他機都好怪,啲角色樣柒,歌又唔算好聽
係美鈴自己送上門咋
其主線無咩點改,都係基拉被真收皮,之後亞斯蘭再做二五,之後兩個對決,不過基拉戲份大增,少咗佢地兩個衝突描寫,同埋原劇本基拉應該說退場訓到結局唔會復出
啲budget去曬邊
已經集集都用兼用卡架啦,池田秀一大牌極都無理由收咁貴掛
除咗無核能外,裝備裝甲都好過自由,其實咁先合理,明明都係札多整嘅ms,又兩年後嘅新機,除咗核能因為條約唔用得外,其他無理由弱過
係 其實sf同ij都係扎多研發,不過啲資料比粉紅個組織攞咗del咗,但係扎多整ms嘅技術一定會好過兩年前

就算係冇核能,智慧女神射條雷射比脈衝都可以即刻叉返滿
因為突然改劇本,唔夠時間畫所以啲錢去咗開OT度(同埋有傳言佢穿櫃桶底,我覺得可能性高,因為佢依套之後就好少工開,就算seed d 評價差都好,大把動畫仲爛啲監制一樣之後有工開,而且依套野都叫大賣,所以可能咁嗎行內名臭咗先咁)
能力同性格相反
但俾綠帽個fd載囉
又開到第二個POST
核能優點係可以火力同機動性同時有,應該依個先係自由好過衝擊原因,就算衝擊可以叉電,始終都要就住就住,又要搵位叉電,衝擊嘅命運裝備要喺一場戰鬥叉起碼三次,即都係做唔到萬能機體
對比返Zeta大約估到幾個角色原本去向係點

因為真嘅人氣太低, 福田要基拉擔正救場
結果搞到所有野一發不可收拾
個地位由加美尤變尊尼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞