基拉大和係咪最乞人憎高達主角? (2)

683 回覆
71 Like 9 Dislike
有冇諗件事原本係老豆原本要做
佢係代父拜山

可能佢老豆身邊有鬼
剩返個垃圾雷又唔夠人打
啲歌好正
睇Seed D個陣一路唔明, 粉紅坐係隻艦乜撚都唔洗做, 艦指揮有沙漠之虎幫佢做, 佢爆seed黎做乜春
加攻加命中加回避
純粹表達佢都係有爆seed基因
睇得太緊張唔小心爆咗
口遁+999
阿爸死都算係劇情殺
亦都係莉古絲喺seed系列少有嘅崩潰場面
約阿斯蘭嗰度絕對唔斯斯然啦成堆zaft殺手俾佢班𡃁秒就知古蘭爾派個底有幾厚
克萊茵派勁撚到
自由話偷就偷
新型機設計圖又係話偷就偷
仲要有工廠有技術能力整埋出嚟
開國功臣加民選議長
我諗佢哋對PLANT同ZAFT應該掌控力好高
工廠就承繼三艦聯盟啲人脈?

我都好奇有冇officially平反叛國罪
不過米婭都可以開莉古絲演出會即係應該ok
掌控力就肯定高,但係人脈方面真係唔清楚
戴蘭達係古蘭爾派架,仲要係俾佢地推上位做議長
平反依啲野輕鬆啦
劇場版有新消息!?O_O
不過好似淨係話預熱重播seed同seed d,冇任何其他update

https://www.oricon.co.jp/news/2251061/full/

『GUNDAM NEXT FUTURE × BS11 ガンダムアワー』では、『劇場版 機動戦士ガンダムSEED(仮称)』を盛り上げるため、『機動戦士ガンダムSEED』『機動戦士ガンダムSEED DESTINY』の全話放送も予定している。藤原考史CGO(ガンダムチーフオフィサー)は「『劇場版 機動戦士ガンダムSEED』に最大化を目指す」と話していた。
劇場版架變形機 真係好似cyber formula
劇場版出咗機設?定係你係講緊seed eclipse架艾古臘斯/星蝕高達

嗰架放落cyber formula毫無違和感
『機動戰士鋼彈SEED』續篇劇場動畫製作紀念、TV版SEED和SEED DESTINY將全話重播

大家準備再重溫

期待
敢講過多10年都仲有得打
福田話劇場版係seed最終章 唔知十年後CE世界觀仲點多人講起
仲多唔多*

之前睇過
好似話路人真做主角
依家佢做左基拉fans會唔會有合體技
係唯一主角定係seed d嗰隻三主角
冇講明
不過似3主角 但應該真為主
唔明點解啲人永遠懷住惡意去解讀莉古絲
話佢扮豬食老虎?
咁佢一開始真係偶像唔係政客

上到大天使號扮天真?
唔諗下佢喺船上面比人當完人質
但獲救時阻止古魯謝反擊?

其實佢由頭到尾對任何人都係同一翻說話
簡單啲黎講佢只係一個主張反戰嘅政客
佢嘅政綱亦都只係戰爭會引致新仇恨
唔好比仇恨蒙蔽自己去打一場唔想打嘅仗
講緊講去都係啲老掉牙道理但就話佢好叻Manipulation

話佢目的係奪權更加on9
本身佢就係主流民意嘅代表
議長想收買人心都要用佢替身幫手
佢想從政根本唔洗搞咁多野
同我個人解讀有啲唔同
佢啲manipulation同埋有意識咁選擇點樣present自己嘅形象反而令我更加鍾意佢

佢會考慮好多野 用盡soft skills同一切resource去做一個反戰政客 仲要冇乜點埋沒良心 亦冇做啲反派行為

我會覺得莉古絲就算16歲都係政治家庭長大 唔會真係好似小朋友咁天真 但係都有佢嘅堅持

佢喺CE世界入面嘅貢獻 就算唔喺高達入面唔會俾幾位機師差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞