基拉大和係咪最乞人憎高達主角? (2)

683 回覆
71 Like 9 Dislike
providence gundam戰鬥力係後來有邊架勁過佢

冇睇過
我一路都好欣賞真
佢頭幾集喺慰靈碑度第一次見到基拉同莉古絲嗰陣咪幾好禮貌囉,明明係個好可愛既小朋友
後尾就得返爆seed發癲樣
以前認真同啲on9基拉撚罵戰blocked 9左果啲user果然有入呢啲po
每集2球 嘅年番,都唔知去邊到搵
一般都係1球左右一集,仲要都唔洗用兼用卡就搞掂
最尾個集見到基拉咪乖返
其實福田係最識玩fanserivce嘅監督嚟
得佢一個以fans嘅角度出發
邊個角色人氣低就換返人氣高嘅出嚟擔正去討好佢地
設定有矛盾咩? 是撚但啦班fans睇得高興咪得囉, 最緊要係買多幾盒模型同周邊返去看門口
回顧CE71基拉一開始爆seed都係發癲嘅

真真係幾Q 表示GGen恆常安排佢同基拉同team
因為太趕,就算已經用咗兼用卡都唔夠時間畫埋個少少,所以係臨時OT費
基黑好似敗走哂喇喎,你係咪又想開火
https://twitter.com/srw_xomg/status/1347112772891365376
打機都係想睇佢兩個合作多d
雷開完槍基拉表示驚訝
風向轉咗啦基拉黑
萬一原來雷都係忠心議長基拉咪GG
劇情殺基拉嘅根本,正常等啲配件射出嚟再換,基拉都揸住自由飛咗好遠但係動畫做出嚟,上一秒射配件下一秒就裝好/攞到,自由就仲喺原位/拉唔開距離
邊個估到有人TEAMKILL
BOSS係到 女艦長又係到
嗰下變咗基拉中槍就精彩
仲未計基拉照計有能力五彩炸爛D parts
咪搞 主角中槍 容乜易變到a/z咁
基拉坐得返正 我諗未必做唔出
如果係基拉中槍我估聽朝就有人去Bandai 本部縱火或者去襲擊福田
與其話佢人氣低
實際係因為佢同AA個種理念有衝突
佢一黎就屌柒對面
咁AA由SEED個時累積落黎既人氣反而害佐套野
如果路人一開始就AA陣營
一定唔會變成咁
廢柴福田想寫兩代主角理念衝突
可惜佢冇能力又冇骨氣
富野都唔敢咁做啦
佢套SEED就係靠抄富野既0079成功
後半其實當年已經有人批評
但整體評價唔錯
到SEED-D睇到3主角定位都係想抄Z架啦
但可能又唔想搬全套
想超越前人
低估佐班FANS既影響力
就算路人真一開始批評對面有番咁上下道理都好
面對對面超人氣既角色
去到最後都係要喊住屈服
最基本黎講: 後繼機 傳說
起碼係大氣圈內啲龍騎兵叫做有戰力
所以套野搞成咁
冇可能係福田兩澤負哂全部責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞