基拉大和係咪最乞人憎高達主角? (2)

683 回覆
71 Like 9 Dislike
公道啲講,佢好似無話唔殺喎,係佢自己唔殺啫,其實seed 後期佢隊友都有殺佢都無阻止,其實最大問題都係seed d 時期做條女嘅工具無咩思考唔似主角啫
所以最衰都係俾綠帽個fd 載
主要係天意比自由斬哂手淨番兩粒龍騎兵保佢(仲要兩飛都係打唔中駕駛倉)
自由開turbo咁直衝過去根本就冇得擋
教主d歌太貴了
因為阿拉斯加單野令扎多要反擊連合 所以就整爛左連合個軌道加速器 當時地球得返奧布有軌道加速器俾連合用 咁就要逼奧布歸邊 順手食埋個曙光社
自由有核能,點會贏性能呢
佢俾人拮死係因為無左隻左手姐 佢把高出力光劍本身都夠用 而且機設上佢個盾仲有激光爪用 即係好似基捷咁
但impulse係遲過freedom開發 又唔係量產機 性能上好過freedom都唔出奇 即使好唔過都唔會差過佢
可唔可以類比為 iPhone 14性能比一部叉住電嘅iPhone 13好
真喺33集講左,自由輸出係勁過衝擊高達,同埋因為條約問題,衝擊高達唔可以用核能發電,呢到已經差好遠
所以立即加返龍騎兵劍,如果天意有古魯謝可能唔洗輸
真做咗人契弟…
因為無得用核能,所以除咗能源外其他野如裝甲,槍劍都先進過自由,裝甲係新世代vps ,而劍同槍都係自由正義個款嘅改良,但出力就自由贏九條街,所以綜合戰力都係自由贏少少
真呢d傻仔要成長先好睇
結果佢成套嘢到最後都係on99咁…
但嗰場impulse 無限叉電加無限部件
唔得,因為核能除咗持久外,仲有出力強好多
似電車同油車多啲
但同能源,輸出唔關事嘅野就衝擊一定勁,不過能源太重要,所以都係自由勁啲不過未去到贏幾條街
核能同電能嘅分別唔止持久,出力都可以差好遠
好似你電車同油車嘅扭力都唔同啦
其實基拉係seed d入面好簡單
邊個搞佢屋企人佢就搞邊個
議長想殺佢條女 佢就收議長皮
紫毛迫佢個妹結婚佢就去搶親

唔係議長衰多手
基拉應該日日過緊屌女睇海景嘅退休生活
電車起步加速勁快喎
我咪即係就電車起步快=核自由
先進啲嘅油車就衝擊,當然只講起步炸,核能應該係全方面天勁過以上嘅能源
其實 SEED 係奧布嗰陣 阿斯蘭問基拉 有人想偷/搞部自由 佢會點
基拉毫不猶疑話會開槍殺嗰條友
都唔知由幾時開始變左基拉任何時間都唔會落殺手
打真個時係擺明想落手殺啦
你誤解我講嘅野
我話有班觀眾變到覺得基拉唔會再落殺手
我咪話緊佢地囉
鐘意基拉果班細路 宜家都應該20歲頭
唔知宜家睇返 會唔會笑自己當年太年輕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞