(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (5)

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
http://www.kindaip.jp/hot_spring

book左呢間 希望over-expected
露天家庭池? book咗自己一家人浸?

間旅館咩價位?

東京嘅話
富士山附近都有d幾好
唔知係咪叫家庭池
佢淨係同我講睇溫泉出面返牌
如果話冇人用緊就可以用
用前記得反牌話有人用緊
我一個人去冇book房連池

Btw 多謝ching嘅建議
試過溫泉旅館就唔想返轉頭

唔洗book
自己反牌 好似好無安全感
會唔會有失暈魚衝入嚟

東京嘅話
草津都好多溫泉旅館
好多硫磺溫泉
治病健體

本地客多唔係好事咩 book早左10月尾應該冇乜紅葉 而家問緊有冇得換11月中旬 睇完旅館位置又要check紅葉時間 好麻煩
真係
依家次次去都一定要book間
我一開頭都覺
但浸幾次都冇人撞入嚟
大眾池就冇家庭咁自在

呢個po中毒已深嘅人,係一落機就要去浸溫泉,一路住溫泉旅館,以前就算垃圾都仲要去浸埋大江戶先至上機
唔建議 除非你凌晨機到
否則車程好浪費時間
仲要三點check in, 6,7點就食野
大江户係咪執咗
我第一次接觸係我frd同我講大江户
估唔到頂唔住肺炎
我以前住開一泊兩食 今次想chill 啲,住兩晚
有冇人知夜晚會席係咪都係會一樣個啲野食
有冇人試過request 食唔同野
嵐山本身就得嗰4間溫泉酒店(翠嵐、渡月亭、花筏、花傳抄,真係熟到識背),需求又大,通關+紅葉期,唔爆就有鬼。
我原本諗住兩日嵐山,但諗諗下個價對比得到嘅嘢真係唔多抵,都係住一日算
你話推介嘅話就按上邊次序,實際你book到邊間就邊間啦,因為好多時都無得你選擇
以我經驗,一般連泊都會換唔同嘢食
有一點要留意係如果你訂個plan本身有特別嘢食(eg 蟹宴),第二餐可能會一樣,你想要/唔想要可以同旅館商量
大江戶本身好早就變到得遊客會去,無遊客咪只能執咗佢
日本人自己都覺得伏
YES 一般間野都會盡可能俾唔同既你, e.g. 一日牛一日海鮮.
但有D 旅館係深山冇咁多資源就可以只變少少, 一樣我都試過
人太多,好嘈。去到浴場連沖身位都要等。
有無巴打知
冇咁自在
係咪怕醜?

我覺得一個人浸大眾池都無乜嘢
反而同熟人浸有少少尷尬 唔好意思

未去過嵐山
唔知得咁少選擇

係咪仲有溫泉旅館間叫 嵐山辨慶?
見呢間12月都full曬
都係好少乜都唔著去浸

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞