(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (5)

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
https://www.ten-yu.com
呢間係咪天然溫泉黎
見佢寫氯化納泉
same 但係唔一定係溫泉水黎
望樓間房大到成千呎 估唔到有ching 住過
只係講評價方面無咩參考價值,因為乜都激讚
睇下日本人啲吹毛求疵嘅評論,先可以理解到間嘢有咩不足
向陽閣個三之湯內湯咪銀湯
應該間間都有齊金銀湯
想問下銀山溫泉個能登屋係唔係好爆?
我見到11月到2月都爆左
同埋銀山溫泉有冇其他溫泉旅館可以推薦下?
大約12月頭中到去
泉質・効能 ナトリウム-塩化物泉
効能:関節痛、筋肉痛、五十肩など

基本泉質,好聽啲講就係水質溫和無刺激性,難聽啲講就係同熱水分別唔大,不過就一定係溫泉嚟,放心(法律規定叫得溫泉一定要係真正溫泉)。
雪季嘅銀山非常爆滿,就算之前疫情都係咁,而家book應該相當難有位
建議你搵到空房直接book,唔好介意係咩旅館啦
12月算雪季?
同埋如果銀山真係book唔到
周圍有冇其他好推薦?
乳頭溫泉如何
乳頭溫泉當然好但個距離我好難叫做「周圍」囉
藏王溫泉比較合理
如果一定要向上行嘅就瀨見溫泉
因為我係東京玩到上去北海道 去埋北海道滑雪
咁所以溫泉都係以北上為主
有馬溫泉啲旅館都比較舊 都係差唔多
去旅行住得溫泉真係唔會太慳,我自己一個其實都係3千幾一晚,都接受到

不過間房真係好大
我個陣book 最平個間65呎個間 我去到佢升級我去左100呎個間到 有埋按摩椅
飛騨高山
有咩一泊二食介紹, 仲想有私人風呂

有無人去過 花扇 / 83館?
謝謝
箱根依家係咪都揀雪月花
見湯本嗰度有幾間d相都唔錯
但雪月花d正皮review多到飛起
有冇巴打去過嵐山温泉 花伝抄? 見比較近市區 不過好似得熱水
想問係唔係日本yahoo做緊10% off?
見到book酒店個價係平咗10%

https://travel.yahoo.co.jp
雪月花算係 OK, 勝在夠方便,行出嚟就係强羅站
睇人
共立Resort旗下大部分酒店旅館基本上都係受遊客歡迎
因為地理位置優越,服務好,房靚
我自己都成日住Dormy inn,都係貪市區內有得浸溫泉,平平地,有宵夜拉麵,早餐又好食
對於溫泉旅館,我個人覺得Premium/Deluxe 以下嗰堆,作為溫泉旅館/酒店麻麻地,一則太多遊客,導致大浴場經常爆炸,二則所謂房內風呂都係熱水,好似俾緊溫泉旅館價,去享受酒店都有嘅服務咁
睇啱雪月花 環翠樓 紫雲莊
雪月花d review壓倒性多好多
但見人講環翠樓個內園紅葉好靚 十五十六咁
箱根仲有咩好介紹 之前剩係去過河口湖今次想試下去唔同地方揀啱箱根試下
筆直?
如果想住共立,雪月花別邸翠雲係完全版,當然個價都高一截
河口湖 2大一細 有無好介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞