(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (5)

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
btw點解有馬好似貴咁多 以前去其他地方唔覺咁貴

睇緊11月中個價起碼都6萬羊以上
想去東北落住雪咁浸
係 果陣有睇過下不過唔吸引

最後去左 繫溫泉 住 ホテル紫苑
https://www.hotel-shion.com/

湖邊房有岩手山睇

裡面既溫泉都係幾靚幾大幾新淨 如果路程就到就去岡山啦
花卷溫泉係咪有啲冷門
係 果陣有睇過下不過唔吸引

最後去左 繫溫泉 住 ホテル紫苑
https://www.hotel-shion.com/

湖邊房有岩手山睇

裡面既溫泉都係幾靚幾大幾新淨 如果路程就到就去盛岡
貸切都有玩 裡面好新淨 不過我覺得出去大浴場有特色好多

當然二人世界不在此限 含撚扑野就要細聲d 因為露天都幾應聲
THX黨巴
最後各一晚
希望OK啦
Lm
有冇人住過旅亭嵐月
第一次去大阪
好似多數都係
我之前嗰間佢都可以book一個人
但係轉2個人係貴得個少少

主要佢地房真係冇預一個人住
多數比2個人以上
想book果間有私人露天溫泉,1月會有d雪,咁浸會唔會太凍?未浸過溫泉
今年紅葉期,全部可以賞紅葉嘅旅館都貴到hihi㗎啦,講緊全世界都湧入去喎
哇屌翠嵐兩個人要一萬蚊
想問下去關西想住1-2晚溫泉旅館
應該去嵐山定有馬?城崎就遠得滯
我見大部分人都1泊,連泊會唔會太多?
唔該
唔會 好爽的
有馬啦,嵐山個價位都幾高下,唔算抵住,除非你係想賞櫻睇紅葉
如果第一次,不妨住一晚先,或者兩晚住下唔同旅館
嵐山如果唔係浸溫泉既話星野都極正,係由渡月橋旁坐佢隻船入去一刻己經係一個好好既體驗,如果佢有埋溫泉我會比二百分。
我出年一月去,之前去過由布院一晚
咁應該都係有馬
一晚兩晚就再諗諗
都幾正,但係兩個人都要成8千
原來別府同由布院返轉多差不多時間,咁轉book別府好似開心d
想問下星野呢個價係偏高定係正常價位?
如果係hoshinoya mainline 嗰 d 算係貴,上次京都星野四月頭櫻花季 early bird 48000 per head,唔包兩餐,食埋兩餐兩位加埋就差不多 60000 円。

但佢旗下既副線就相對平 d。
以前揀溫泉旅館就一定會以房內私人風呂為首選目標,但住住下後期就反而會以大浴場或貸切風呂為首要考慮,反而房內風呂有時連浸都冇浸到。
巴打如果要翠嵐咁嘅質素有馬有冇推薦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞