(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (5)

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
打算12月去大阪
有冇邊間出名啲,可以日歸又有混浴?
打IDD囉,唔識日文真係幫你唔到
佢官網有英文,我估有一半機會佢係有人識英文嘅
記得日頭先好打
係冇乜景,可能因為佢有 3 個唔洗錢又唔洗預約嘅貸切露天風呂掛
其實佢個官網交通嗰欄己經寫得好清楚,龜岡一帶既旅館迎送車都係向 jr 龜岡站發,一出站就見到,你可以 send email book 定,又或者 day one 去到酒店叫 front desk 幫你打去 book。

我之前住龜岡翠泉都係 send email book 迎送車,我覺得唔 book 去到車站迎送車比個入住確認如果班車有位佢地都會比你上車。
希望順利重返北海道
3月跑完東馬殺上去
佢官網有得留言QA
之前住層雲峽溫泉酒店又係得電話book送迎bus
最後send email去攪掂

日本人英文係口音奇怪姐
英文書面回覆其實問題不大
我試過樂天都有呢d冇free cancel既事前決制平幾千plan
19年原本諗住獨遊仙台book左單人房
點知臨去兩個禮拜有個fd 話一齊去
之前book既房取消都要100%
直接book多間單人房算

之後我用親樂天jalan 都一定睇晒cancel條款先book房
成日鐘意去去下改行程改酒店
就算樂天jalan都唔一定免費取消
有D溫泉旅館係臨出發果個月已經開始要收錢

キャンセル規定
一人当たりの料金(ルームチャージはルームあたり)キャンセル規定について
14日~4日前 宿泊料金の20%
3日~2日前 宿泊料金の30%
1日前 宿泊料金の50%
当日 宿泊料金の100%
無連絡キャンセル 宿泊料金の100%

比較貴D既酒店係28日前/14日前已經開始收錢
想問下如果唔自駕去呢啲溫泉旅館係咪會好麻
利申去東京
東京還好、其他地方麻煩d
基本上坐JR去到温泉區、有觀光小巴/巴士但就迫到hi hi
想平可以去新宿巴士總站去日本地方、最好上網約定班次
https://secure.j-bus.co.jp
11月去大阪 未試過係日本浸溫泉
唔知去邊間好 諗住京都2日1夜就住溫泉酒店
但唔識邊間好又想有私人風呂 貸切
有無推介
想訂雪月花 jalan本身定價仲高過喺官網訂
折完都唔及官網平
發覺睇 jalan 真係太多 plan
又有得揀最上層
野食又有得再揀
選擇困難症真係好難搞
出名果d溫泉多數都有shuttle
真 揀好旅館仲要揀埋邊個plan好
大家有去過長野阿智村睇星星嗎?
有冇旅館介紹番?
今朝見到滝乃家無啦啦有個位放出黎,即刻狗衝book咗先
Plan 緊下年3月中去有馬 , 中之坊瑞苑都可以無房book

會唔會太出名

定係佢未放位出來比人搶
想問滝乃家既內風呂無寫源泉掛流溫泉

即係普通熱水?
神戶 有馬 有無啲book間私人風呂 包間房幾個鐘 兩個人浸 係正架
請問咁樣寫即係7日前取消唔駛收手續費??

・7日前~5日前 宿泊料金の10%
・4日前~3日前 宿泊料金の20%
・2日前~1日前 宿泊料金の50%
・当日(ご連絡有り) 宿泊料金の80%
・当日(ご連絡無し) 宿泊料金の100%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞