(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (5)

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
嵐電嵐山站有 locker 、觀光案內所亦有手荷物寄存同宅配,而京都站亦有即日宅配到酒店或溫泉旅館。
請問巴打你一泊二食係咪食西式晚餐?
見佢話如果想要日式嘅話,可以預先email通知佢,但唔知點揀好
同埋早餐係buffet?
我印象中無email 佢
亦記得係食日式
可能係check in 果陣先問你都唔定
一泊二食我個人認為必須必須食日式!
(如果佢confirmation email 無提,我諗check in 先揀都ok)
會唔會諗多左,而家開駛咩平俾你
北海道有無有私人風呂既推薦?
上一休 search 北海道,再睇 rate 邊間高。
有無巴打住過河口湖既別墅然然???
11月揀左由布院一壺天/山燈館,但未決定最終住邊間

一壺天就遠啲同貴啲淨係包早餐不過好靚

山燈館就係正湯之坪街道,冇咁靚但包晒早晚餐

有冇巴打住過呢兩間有咩感想
11月紅葉季去東京 book左鐘山苑同界箱根浸溫泉
有冇巴打去過呢2間野有咩comment
風之Kukuna ok架、除左天氣睇唔到富士山
之前屋企人用agoda訂、晚餐得半自助餐西餐
試下用d日本訂房網jalan訂、有得簡晚餐(價錢不同的)
呢度啲巴打卜到kukuna
我之前公佈開關前check已經俾local卜到full晒
最後book咗花鐘亭

希望無伏
爭扎過第一滝同滝乃家、最後簡左滝乃家
3萬日圓(北海道地震、日本政府補助3千日圓)
住一人房、去大浴場浸基本無人、好似見到2至3人
服務超正、check out有個女職員送到出門口
睇住雪景食個早餐超正、飽到午餐都唔駛食
呢個係別館?定係好出名果間本館

本館無房考慮唔到望樓就6皮野太貴住唔起

反而想試下函館個望樓,價錢平一半
一壺天個晚餐正野黎㗎,唔好錯過喎。
本館、基本上出名旅館都好難book
上次可能地震完無乜人去北海道、比我book到
有機會真係比多少少錢試下呢d旅館
呢間就係我第一次試既貴價旅館,但住過我覺得完全值佢個價,自始 book 溫泉旅館都返唔到轉頭。
試過有d好差就知呢間有幾好
有次住阿寒湖温泉、食食下晚餐、個女職員成碟鼓油倒落我身上、貼錢買難受
正到痴線
一定會再去

溫泉酒店未試過中伏
就算平價一之湯都好正
回憶殺、完全無人先影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞