(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (5)

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
當唔關事就得
謝謝巴打
ching覺得星野輕井澤值唔值佢個價
係,睇錯
點睇河口湖 樂遊
值,體驗確實唔錯,尤其是大浴場內個溫泉有個好黑既入口,內裡有個好暗既溫泉,都幾好 feel 的。

呢間建議可住兩晚。
別館冇咁貴,但本館確實係好住得過,呢間算係溫泉旅館既前列。
即係兩間係有關係?
一間本館,別館玉乃湯就低幾個 grade。

登別同滝乃家同級就應該係望樓。
我反而想問下登別果度有無無料貸切風呂

唔係好慣同人浸
想問大家有冇住過強羅翠環樓/富士河口湖溫泉鄉湖南荘?想試下
無料但又要貸切,係乜野玩法?如果真係要有以上條件我諗你可以地獄谷有冇泉眼或可以去車站附近有 d 足湯浸腳位夜晚應該好少人經過。
強羅環翠樓住過,呢間最正應該係紅葉季節。
係有d溫泉有細細地比2-4個人浸
通常係去櫃枱book/住客自己自律浸,浸果時掛個牌係出面
如果你想搵貸切咁應該唔好諗登別。

其實上次住滝乃家去親浴場差唔多都係得我一個人浸哂成個場,通常客房唔多既旅館浴場通常都唔多人。
近近地北湯澤緑の風
少人加極大露天風呂
就算真係有人佢都有好多個一桶桶嘅湯浸
滝乃家正到仆街,
住過瀧209, 有個私人庭園同私人露天風呂
浴場多數係包場, 同埋好夠大, 就算有人都好遠
https://youtu.be/tfmOwLWpnOQ/?t=555

9:15 就係瀧209

我果陣落雪去, 好回味
但真係好貴成3000蚊港紙一晚

如果筆直係20-30k yen一晚
第一滝本館/花鐘亭はなや/登別GRAND HOTEL/滝乃家別館
呢4個邊個會比較好
我上次住 301,滝乃家係我當時第一次試住貴少少,住過之後發覺係冇得返轉頭。

記得入到去嗰一下感覺好正,成間旅館除左行出戶外之外向 indoor 剩係着著對襪週圍行,諗起都想 encore。

我會揀第一滝本館,佢 d 貴房都幾唔錯,同埋間館又分好多館,剩係間旅館都應該幾多野行。
但唔係住比較小型既旅館比較好?唔洗同人爭黎浸
埋單4千得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞