(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (5)

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
杯面🤣
無,打算第二日去藏王,夜晚落返東京
我第二日都係去藏王
不過未決定唔到,去完留喺藏王定係去仙台
睇唔睇到富士山真係好睇彩數,唔計落雨,天陰有雲成個山都己經唔見左,所以住河口湖有富士山景真係要 stay 兩晚,我上次 stay 星野富士兩晚但個天都唔算好靚好少可以睇哂成座山,有時要去到半夜先見到成座山。

上次本來係住別墅然然,但見星野富個早鳥抵玩同新開就揀左星野,下次再去河口湖就一定住返別墅然然。
我估啲溫泉旅館主要做本地人多
加上好多都唔識英文 廢事放上Agoda 個啲外國agent
一係唔放 一係就直接加你價

我去個日落大雪,咩都見唔到
只好遘,下次再去吧
咁遠唔好啦~~~
有冇邊間可以著泳衣浸,有少少皮膚問題
搵d 有貸切
或者直接book 有房內溫泉
咁睇黎要分開outlet 一日 溫泉一日
河口湖勁多野食,其實唔使一泊二食
如果你真係想去outlet行街買野的話御殿場係可以玩你半日的 跟住再食吓野加交通時間咁就1日
箱根2日1夜遊YouTube有好多範本可以參考
我箱根吟遊一晚,山口湖2晚,但唔會浸溫泉
星野富士值唔值得住你覺得?
星野富士好似係渡假村咁,附近咩都冇喎,其實河口湖好多富士山景酒店,唔使去咁偏僻既
我嗰陣早鳥只係二萬幾円 per head 但唔包兩餐,但整體係幾舒服既,同埋佢每日有唔少節目可以 join,例如打獵導賞、清晨河口湖獨木舟、戶外瑜伽等幾多野玩。
附近有個大石公園,行落去好近。

留名

年尾執到雞 秋田鶴之湯
一定要試混浴
如果日本中部長野有冇私人風呂推介?因一個人去
伊香保有咩推介,上次去就淨浸腳,今次想住埋旅館。上次渣chr,今次要渣gr86
屌 發覺自己訂錯房
訂左福田屋 本館 冇私人風呂
多謝分享 佢對正富士山真係幾吸引
無缺點咁厲害 我見最平嘅房 2間睇好似差唔多價錢 景就秀峰閣吸引d 但野食記就好似kukuna好食d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞