(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (5)

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
但係我見結帳最尾係可以即刻用埋10% off~
咁即係有9折~

我都係第一次住呢間
官網有到3月尾,而且throughout都ok多房下
旅遊網嗰邊應該未有3月,同埋可能唔係擺好多房落去
真係想住可能要官網book咗先
機票都未book 遲多陣睇下有無咩特別package 再搶
[ 泉質:ラジウム泉、硫黄泉 ]
佢個室風呂任你開都係掛流,點會反而個大浴場係熱水
登別湧出量咁高,佢煲熱啲水喉水,成本隨時仲高過用溫泉水
食埋張coupon+信用卡10% off即係8折

你果次除咗浸房入面果個仲有無出去浸?
係喎
我係㩒咗幾間,覺得折咗個價都唔平得過Agoda/Jalan就算了
yes
唔係普通熱手,我記得房個私人風呂貼左個水質成份告示。
我就係見佢個網既介紹
露天果隻有講係掛流但室內果隻無
怕佢玩捉字虱姐
滝乃家好難會玩捉字蝨喎。
室內果d未必係温泉水、要自己check
直接去大浴場就唔駛煩

房間內雖可以泡澡,但水可不是溫泉水喔
https://nancy15.pixnet.net/blog/post/46934782-%e5%8c%97%e6%b5%b7%e9%81%93%e3%80%82%e7%99%bb%e5%88%a5%e6%bb%9d%e4%b9%83%e5%ae%b6%e6%ba%ab%e6%b3%89%e6%97%85%e9%a4%a8-%282016-12-18%29
即係都係要出去浸
如果唔係溫泉我未必會考慮佢,始終貴太多
佢房個浴室附近係有個 notice 列明個泉水性質。
http://www.takinoya.co.jp/roomtype/openair/
源泉かけ流し露天風呂付 和室
源泉かけ流し露天風呂付 和洋室
官網咁寫,信官網定6年前嘅台女資料自己諗下
呢個係露天風呂

但上面果個係室內風呂,唔同的
啊,明白,人哋無特別介紹所以無留意
其實風呂即係浴缸,所以酒店無必要亦無義務去講一個風呂係咪有溫泉水
但本身級數唔同,所以如果風呂係用溫泉水,酒店通常都大大隻字去介紹
所以某程度上,除咗草津,你可以assume無講溫泉=唔係溫泉
想問吓用jalan book房 填地址嗰度係唔係可以亂填
用英文版jalan好似好多酒店都搵唔到咁
想問下點睇間房有冇私人溫泉?
想BOOK間有私人溫泉嘅房
上網睇。
佢就係次次都係得1張相
根本睇唔出有定冇
有的話間訂房會寫明
露天風呂付客室
仲要睇下係天然温泉定熱水喎~
我睇Japanican唔係好覺有寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞