(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (5)

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
已full,呢幾日日本出咗本地優惠卷後好多full booking,仲貴咗好多
Thx
最後都係book由布之彩算
有寫明包早晚
真係失哂預算
Agoda啲相有膳食圖,但唔知到時係唔係果啲,大家都係賭,要指定好似上官網訂最穩陣
包兩餐即係晚餐同早餐
正常嚟講
下面個剔九成係一定SHOW,唔係一泊兩食食有D都有早餐的嘛
我好在早幾日訂咗,而家訂真係貴咗好多
宇奈月有冇旅館有私人浴池?
Kukuna真係好貴,不過你去睇吓湖南莊,呢間都好多人推薦
寫左包兩餐正路都係朝夕兩餐嘅

溫泉住宿比較多嘢要注意,所以我多數用返日文網去搵,會比較詳盡啲。
河口湖成日都超多遊客,中部睇邊個位,比如高山多人,奧飛驒就少啲,和倉多人,但上到能登直頭靜到不行
如果有番啲預算,但又有選擇困難,可以望下集團式嘅高檔旅館,例如
界系列:https://www.hoshinoresorts.com/ch/brand/kai/
ふふ系列:https://www.fufujapan.jp/
錢換寧靜,就唔需要驚同人迫
小小off topic 見多數人用周游卷都係玩完箱根再去河口湖 如果掉番轉玩 交通上有冇好大分別?
咁講,價係比較早之前,已經keep住加啲加啲
旅行支援一早就有,再加埋日元貶值同外國人湧入,想唔貴都唔得
我2015年末去住城崎銀花,蟹宴,一晚一人都係3萬3,而家睇番一晚要6萬,真係住唔起
再對比2019/20年住過嘅旅館,同plan大概貴5-20%啦
不過日元貶咗咁多,圍番都係抵咗
2千中變4千,幾多優惠卷都假啦
4晚大阪 2晚京都 1晚有馬
我鐘意有馬溫泉多過嵐山
大阪住邊間?
我都prefer去樂天/jalan book

用埋coupon隨時平過中文網一截

商務旅館就有時agoda平d
幾年前住過高山櫻庵,正到癲
價錢唔算好貴,仲有3個無料貸切風呂(真係無乜見過會有溫泉酒店會提供2個以上既貸切風呂,仲要係免費)
浸完出黎有茶飲之外仲有益力多
夜晚肚餓仲可以去食碗拉麵

上面講緊既野全部唔洗錢

不過早兩年睇返貴咗唔少lu…我去果時1萬鬆少少就有個單人房既double床,包一泊二食
好多香港男士係岀面排隊等位
平平地梅田附近啲酒店咋
可能我去果時係10月尾11月頭,唔算好多人
浸溫泉唔洗點排隊,食拉麵果個位更加係無乜人
想問濱之鳥之湯海舟有咩評價
Book左11月去
你不如先上網睇睇呢兩個地方有邊 d 旅館啱你 budget 同口味先。
噚晚睇過,兩個人要10幾萬

但佢原來響河對面,咁即係全日都留響酒店玩多,冇得去大街四圍浸溫泉... (雖然d溫泉非常麻麻🤣)
就算唔自駕,佢都有車接送去車站,放低行李再番番出去玩都仲得
選擇佢都係因為個景,城崎河景最靚得佢同まるやま荘
著浴衣響條街四圍行下浸下溫泉都幾過癮,仲有我主打去食蟹。而家考慮緊去唔去多次,始終響關西時間唔多,上去城崎又要時間...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞