[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(342) 40系已發佈 高階砌機就等10月

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
其實我講呢個價.你以FE版比.其實我冇講錯

衰極當你10算.都係16000.不過我唔認為係10算

睇下AIB廠點set價先

我打個例子

而家FE 4090 $1599 USD

如果AIB廠.我以ASUS TUF為例.佢全球賣張TUF 係1799 USD

咁你都要以佢呢張黎做換算.而唔係NVIDIA FE價
唉早左買3080TI
早知買4080啦
唉屌
一早講左9月發佈架啦
你幾早買先
其實上Amazon買4090會唔會仲好
反正有30日退貨,有咩問題頭一個月都應該發現到
我會覺得睇左香港幾錢先
幾個月之前
4090個MSRP大約12500港紙
當香港賣16500(多數仲貴)
等如用成4000買三年保養
下 果陣都講左年尾係出新野既時期
你等唔切就抵死架啦
我都係個句.睇AIB廠既MSRP.唔好睇老黃.我覺得冇AIB廠會跟老黃個MSRP
都叫賺咗嘅
4080咁貴
早買早享受
d卡都係預左越黎越貴
4080貴係貴, 到review出黎佢比番咁上下效能出黎就知咩事
請問點樣可以用內顯?
我拎左張卡出黎,跟住插hdmi落底板
開機可以入到bios但入唔到windows
keep住黑畫面
想問下係咩問題?
你粒CPU係咩型號?
i5 8400
安全模式入唔入到.

或者你試下.入返張卡去windows先

之後del完張display card driver你先再蚊走張卡
做咩事今代張張卡都咁柒
用返30啲設計嗰啲返而最順眼
因為要加強散熱.唔可以再蓋住太多位.要多d出入風口
我唔介意佢開多啲位
老實講我幾鍾意見到heatsink
我意思個殼同backplate好柒
ASU我覺得樣麻麻地

反而AORUS.我覺得唔錯

同埋Giga Gaming oc用左3090 ti個散熱器外觀.仲加左RGB光環.幾好

MSI.叫做做返自己.我都係幾好
入唔到safe mode
張卡壞左
上網睇話可以試下斷晒電 拆埋板粒電出黎
之後入返電插電再開機
咁樣得唔得,唔敢試
aorus喺佢個網個底顯示做銀色少柒
但實質放落箱暗啲應該靚好多
asus就兩張都好柒
張tuf同30比真心唔掂
msi suprim用返30個設計我幾鍾意
同埋galax背面隻風扇加得好柒
係可以試下既 不過聽落似 driver問題多d

因為你bios 都有畫面

咁你熄左機 蚊埋火牛線

再蚊粒底板電 一分鐘後放落去試試
我個人黎講 aorus 係靚仔過上代

特別係gaming oc 同windforce 進步好大

Msi suprim 我都覺靚仔

Asus 我自己個人唔太識欣賞佢今代Design

不過外觀好睇個人 冇得咁講 我都見到有人話靚仔左
lm
我覺得唔好玩到zotac咁都其實都唔大問題
返正到最後都係睇散熱好唔好
應該又係asus最好含淚奶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞