[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(342) 40系已發佈 高階砌機就等10月

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
你有我私人電話?

你係邊個

你網站klevv同KLEVV有咩分別?廠商選擇有呢2個揀,仲要search出黎嘅野是不同的
個個.我舊電話黎.唔好搵

個Number其他人用左

你而家可以直接搵我Yujihw TG

btw.klevv同KLEVV一樣

個個bug.我轉頭改
好彩問一問
klevv cras 啱唔啱用?有燈
想問下依家ddr5係咪同大半年前一樣
定已經改善左
一定會愈黎愈好既.RAM廠同底板廠一直夾緊

而且現有都冇乜次廠去出die

當然.買到hynix die就最好
係.我後期冇用.cut左.不過好似之後俾人用左
1. AMD cpu送既散熱膏,係唔係最好另外買支好d既?
(amd cpu 會拔劍既原因係﹕佢d 散熱膏?)
所以換左佢就冇事?

2.有冇咩推薦
你諗住用原裝散熱器 ?

Btw 我用緊 Thermalright TF7
等陣先,我想confirm 係﹕
1. 買cpu 送散熱膏
2. 買風扇送散熱膏

我買左PA120 Peerless Assassin 120 SE
我覺得散熱膏呢d 咁低成本既野
如果可以降低多幾度
都值得換既
ok 係買散熱器送散熱膏

頭先聽到amd 散熱膏係水泥
驚得滯,7左
用返pa120送個支就夠做
10月消費卷到期想用黎砌機,
一般打機,無 4k 追求,唔洗光效
預算 15-18k

想求 i7 3070Ti list
同想問 lee 張 display card 砌機係咪最好配水冷?
問下防毒野
大家覺得MCAFEE定NOD32好用D 定係有其他更好
萬八分分鐘i7+3080Ti都可以砌到,不過係Giga....

1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX 行貨
價錢:$2,460

1 x ASUS TUF GAMING B660-PLUS WIFI DDR4 ATX
價錢:$1,400

1 x [9月優惠]KLEVV Cras X RGB Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$910

1 x Samsung 980 Pro Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$980

1 x [9月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 3080 Ti GAMING OC 12GB GDDR6X (可單買或砌機) (送Giga UD 850W火牛)
價錢:$8,499

1 x [9月優惠]FSP Hydro G Pro Series 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular 砌機減$50
價錢:$1,099

1 x [優惠]Be Quiet PURE BASE 500 FX ARGB Tempered Glass ATX
價錢:$859

1 x [優惠]Be Quiet! PURE ROCK 2 FX ARGB CPU Air Cooler
價錢:$299

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $16,586
https://www.faroll.com/customize#Mjk4OCwzNzMwLDQ0MTksNDg4MCw0OTAwLDUyNjYsNTU4NSw1NTg5
Giga

話時話巴哈個條友告giga啲野太垃圾
遲下上庭
台灣搞到咁誇張...告上法庭...
Thanks
都知 lee 個時間好差,但去到 31號就過期,所以都係用左佢
靜啦 咁樣我地腦場手足點散貨?
十月尾先到期喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞