[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(342) 40系已發佈 高階砌機就等10月

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
應該都係waterforce或者suprim liquid colorful個張neptune因為純白所以唔考慮

rx7000都會考慮下嘅 如果cp值真係好高嘅話

nv fuck u
4090 rog 唔知會唔會出全冷頭
出full block 即買
身為真驚麻 A於買唔落手
利申:A粉
應該都會

3090都有出lc strix
4090叫做正常提升既,4080真係抵咩同30系比隨時係勁20%貴20%咁既款,本身換代升級應該就係同樣價錢屌打上一代,而家根本就唔係咁回事你睇intel 12代勁過11代咁多都無加價啦,cpu咁多年其實都係差唔多價錢,係得卡一路咁升
喂屌張圖係4080 16/12 打3090TI喎
係都PO張3080/80TI啦下話
要交稅俾ADA
12代咁廢點加呀
所以13代會加 因為要賺返12代既錢
一個月前砌左部3080ti既有冇得乞番個 黎緊諗住10月燒肺券係你度買個keyboard
13900k 4090
用嚟上連登
Btw悠二你認為4090香港賣街幾多錢?
我都嚇到吃手手
今貴聽日咪唔貴囉
我諗apple唔係低功耗
佢只係屈製程
你鍾意都可以買 ian 啲件undervolt 用
效果一樣
最低2080先好玩2K
2060到2070s其實通殺1080p
丐版都應該成兩皮嘢,旗艦就更加唔駛諗
買丐板 上水
2080玩2077 1080p 都彈game
你問下nvidia點解唔整3080既圖咯可能整完就發現dllm點解price per performance仲差過3080既其實都有得計,4K既話3090ti大概勁3080 10gb 23%左右,assume 4080 12gb同3090ti raw performance一樣,即係4080 12gb勁過3080 10gb 23%,而msrp 4080 12gb貴過3080 10gb 29%,連一分錢一分貨都唔係,計賣街價就更加差,而家3080 10gb pny $5250,4080 12gb計下腦場文化aib加價之類應該都要$8000,貴咗成52%仲衰
皮褸黃係咪有出新卡,用driver整廢舊卡既傳統
冇啊尼點好過Apple好多
廢?點都好過之前代代擠牙膏啦,攞再舊啲既emaple咯,i5 4460 8年前既cpu msrp 182usd,而家i5 12400勁得多又多feature咪又係賣緊192usd差唔多價,係顯示卡先加得咁狼死,8年前我買張970 $2580,而家一張掛80名既70要成7000蚊起

無,係純粹唔optimize舊卡啫唔會特登整廢既

我都係個句.睇NVIDIA個MSRP冇咩用的

睇下班AIB廠真係開咩價先

正路非公一定會貴過FE版(即係老黃而家講出黎既MSRP)

我琴日都有講.如果假設AIB廠.係以加200美金賣.咁你都要以AIB廠個MSRP黎判斷香港究竟賣幾錢

AIB廠既MSRP.你到時我諗可以睇amazon / newegg既價.佢地個d一開始賣既價就係佢地全球既MSRP

anyway.無論點都好.我相信係8.5算黎香港
可以.到時你買野.TG我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞