[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(342) 40系已發佈 高階砌機就等10月

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
用左兩年推750W以上既卡都無問題CM係某D牛先雞
我用緊呢隻保得10年我都仲對佢有信心既
唔想做工程師就intel+nvidia
請教各位

3000蚊budget 小朋友文書機
有冇邊隻all-in-one機推介?
唔知nuc 機夠唔夠你用

但要另配顯示 (應該可以駁電視)
屋企無位放?
唔睇光追黎講係

6800 xt係平好多
悠二, 搵你買mon 網上個價 包埋送貨 ? 包唔包死點?
都有既,唔一定要mini
當然免費送貨

詳細要問一問.因為每隻Mon.牌子都唔同死點數
32 4k144 mpg321ur-qd
3點可以換
server機用Intel

穩陣好多

但係你server純粹要cpu性能?

deskmini已經包左火牛同底板了
1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,530

1 x [9月優惠]KLEVV CRAS C720 512GB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$399

1 x [9月優惠]ASRock Deskmini B660 WIFI Barebone (送KLEVV So-dimm 16GB 3200一條)
價錢:$1,899

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $3,908
https://www.faroll.com/customize#NDkxMCw1MDQ0LDU2MTU
如果夠位, 咁不如望下 悠老闆個度啲文書組合
唔該哂
我都係咁五千蚊list,無話要咩cpu性能
穩定就得
SSD 揀Kingston會唔會再穩陣D?
用Revolt 3 會唔會裝唔落張6800
本身有無mon 用?
有幾多位放?
呢隻OK的.唔差
悠二哥,黎緊砌新機想做水冷(未玩過水),如果夠budget(或者有其他考慮),會玩2個一體式定搵人幫手上分體式?

Btw 個箱睇定Lianli O11D evo
好,唔該哂
本身有, 之前放緊部dell vostro 3800
deskmini x300
ram 同 m2都可以用kingston
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞