[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(342) 40系已發佈 高階砌機就等10月

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
Gigabyte la diu
giga牛好難令人買
爆炸唔講,貼牌賣咁貴不如買返大廠
等FSP atx 3.0啦
三大廠唯一良心 我會不割
唔該巴打,已經check到係隻火牛壞,有得換過隻新既

不過有新牛用就算啦

係唔係換返同一隻俾你?
佢話我本來隻semi modular 既NE650 停產左

有得換過隻modular既版俾我,我諗應該無乜分別?

其實我早兩日急用個陣walk in左去你間舖度買左隻牛,宜家有兩隻牛唔知點用好
btw
我估佢應該會換neoeco gold M個隻俾你

你不如試下問佢.有冇得補少少錢換HCG GOLD?

5600g 就唔好了 其實玩唔到咩

但係你加卡又好似有少少無謂

你成部機spec係咩
我試下問間代理

另外個隻HCG GOLD同我本身用緊個隻有乜野分別?我上網望過個價錢差唔多,定係轉左oem?
Hcg Gold seasonic Oem 好野黎

同埋高階牛
有無d itx 機箱係好細(唔洗裝顯示卡)
Deskmini如何
如果未買板不如直接用deskmini
有冇keyboard 同mouse推介? Logitech mx master3 + mx key 買唔買得過?
但又見人話Logitech不了
Mx 系列好出名 身邊都有人用緊

佢地都話好用

好似冇gaming 咁易壞 又或者mx 系列文書用冇咁激烈
見keyboard有人推介filco,話用完返唔到轉頭
好耐冇買keyboard, 想知有咩咁巴閉,好似都千幾蚊
Qc幾乎最好既機械或keyboard牌子

我人生用過兩把 係ok

可能望日本官網filco工房 d款好正
master 3好用 我office同屋企都用緊

keyboard我就中規中距用keychron v4
keychron k4v2先啱 記錯名sor
Keyboard d 人有要求都係買flico leopord多

我自己用緊realforce
我都係睇review先決定買keychron放係office 屋企我仲用緊薄膜
用緊flico 87紅
無線得3個月,不了
我都睇緊keyboard
原來而家d 人中意喺屋企打字打到「拍拍」聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞