[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(342) 40系已發佈 高階砌機就等10月

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
你只係玩apex?

會唔會玩其他game
用緊win10,想升級高d MHz ram only

板係ROG MAXIMUS XI FORMULA,U係i9 9900k

而家用緊條4條8GB klevv,唔記得幾多MHz ram,2666咁上下 有無得用software check佢本身出廠係幾多?定係一定要望ram身張label?
https://www.price.com.hk/search.php?g=A&q=window+11
呢D windows code ,行貨/水貨,信唔信得過嫁
唔會呀
btw
上網睇到,windows 有種叫retail code
係可以,用完一部,如果我想換第2部電腦

可以quit 左個code,之後換落第2部電腦
呢d 買唔買到嫁

如果你真係想買code

就唔好香港買

真正版 反正都唔會特別平
我相信 3080都夠
不如你揀左板先,再睇qvl 睇下support 咩ram
1499 cad + tax
最少唔係原價買
仲諗住唔轉u用多排先
諗住用咩箱 ?
如果你用itx 就唔係呢塊板

同埋你會唔會超頻
你預算幾多

同埋想問問

你寫3d game 應該都會需要好大既display card處理性能?
如果你呢個預算

你試下10月頭再問我

應該可以用到新件
起碼可以用新cpu先
特別你工作用 新cpu 核心多d 做野都快d

而且你預算都足夠

新卡就唔得了 太貴
z板 + k U 要3600MT 無問題啦
btw 邊個咁伏幫你砌2666MT 咁伏仲要4x8 唔係2x16
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞