[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(342) 40系已發佈 高階砌機就等10月

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
Df600 df700 df800

本質一樣的 外觀唔同咁解

最好散熱應該係700
你試下用電視機hdmi線連下?
3080 個個價唔受影響
旺角銀城地獄道,老細好好人
暫時應該唔會有乜變動3080

外國都已經冇再變動3080既價
但我記得之前係其他Post睇過

話3080係最唔抵因為既不是高階卡(eg 3080ti) 但又比啲3060/70個價貴唔少

你點睇我唔係認同佢 只係想討論下 睇下你意見
3080唔係高階卡今期30系計msrp基本上係得兩張卡抵玩,一係3060ti一係3080 wo,3080ti淨係勁過3080小小但係貴好多
3080 目前5000幾 都ok既

而事實上 3080 其實已經好足夠你玩絕大部份既野
3080不是高階卡,離地到
3080幾時變左入門卡
前次旗艦
3060ti是咪地底泥
我唔覺得有問題
有冇收到風4090非公賣街既價錢
唔識想問
等出4070唔會好過出3080咩?
離4070出.我估仲有起碼4個月

你可以等既
塊MSI b450 tomahawk壞左,想換過塊,求推薦...
唔打機的,平平地耐用即可...budget 1000內
cpu amd 2600x
ram DDR4 3000 8Gb x 2
Gpu Zotac GTX1650 Super
m.2 x1,ssd x 4

thanks
如果係咁.其實求其買塊b550 400-600蚊個d就得
4sata唔介意用翻msi就pro-vdh,介意就asus prime-a不過單計用料msi pro-vdh好過asus prime-a,但係用料≠耐用一切睇運氣
6sata就asrock steel legend/asus tuf/msi torpedo,啲人通常覺得asrock無咁耐用,不過我都係話一切睇運氣同埋要留意除咗msi torpedo其他兩塊底板都係第二條m.2用咗就得翻4sata,要睇下你之後會唔會繼續加storage
想問下AirPod連藍芽係咪冇得同時用mic同耳機
如果唔用個hands free
一連dc就聽唔到其他遊戲聲
又飛馬?
正路唔會架.你Dc setting試下唔好default.直接手動set你隻airpod?
In 飛馬 We Trust
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞