[奇幻冒險][中世紀][外傳] 布達坎村的地下傳說 第二版

1001 回覆
56 Like 2 Dislike
終於追晒
成個外傳都好啱我口味
一士帶緊嘅劇情畀讀者慢慢估到佢地係NPC
但係都唔影響睇嘅心情同代入感,很不錯
要執嘅都係重覆一樣嘢太多次有反效果,上面巴打都有提到嘅「制度」問題
係咪俾讀者揀嘅分叉位呀?
我會投卡族,卡族可以有兵外,仲有可以掘血狐石等礦產,有經濟因素,又可強化武裝,請神神子分析

冇錯,你地可以選擇

咁我都係投卡族,主角唔使太多近戰,反正亞洲班日本武士咁屈(而且我呢個最強騎士長冠桐會買第二個AC入黎,有我一個打十個啦 )。
係咪俾讀者揀嘅分叉位呀?
我會投卡族,卡族可以有兵外,仲有可以掘血狐石等礦產,有經濟因素,又可強化武裝,請神神子分析

冇錯,你地可以選擇

咁我都係投卡族,主角唔使太多近戰,反正亞洲班日本武士咁屈(而且我呢個最強騎士長冠桐會買第二個AC入黎,有我一個打十個啦 )。

卡族+1
帝國方便好多啵
帝國方便好多啵

仲要唔洗用同Legendary嘅艾蕾卡為敵
帝國方便好多啵

其實資料有啲少,要我地選擇唔係問題,但係好似無名同蒼蒹講嘅嘢咁,對外打緊啲咩,郊外有咩地型需要,我地資源差啲咩
如果而家咁講,我應該會幫帝國個邊,資源多,但係一定好死版,易控制
帝國方便好多啵

帝國現時睇落係皇族同貴族的太陽騎士有得用聖陽之力,其他都係卒仔,一隊旅人可以打贏三王子幾百隻兵仔,同帝國結盟都唔會王女親自出馬幫手打,派堆廢卒有咩用。

而月神就係幾百隻白狐鬼,差太遠了吧。
帝國+1
帝國方便好多啵

可能卡都有legendary呢
帝國方便好多啵

帝國現時睇落係皇族同貴族的太陽騎士有得用聖陽之力,其他都係卒仔,一隊旅人可以打贏三王子幾百隻兵仔,同帝國結盟都唔會王女親自出馬幫手打,派堆廢卒有咩用。

但係冇喇啵,帝國既兵可以用無限去理解
卡國要復興,一定需要資源居多,我地多數要用資源換兵力,換嘅係魔法兵,實力未明
不過擇卡國要準備長期作戰同投資,因為卡國復興咗先會有比較大用處,而且更要同帝國為敵,比較不利現時被困嘅情況

帝國要壓制卡國同邊境,需要嘅係人手,我地或要分開自己嘅主要戰力換二線戰力,相反來講帝國會提供相當嘅資源同肉盾,比較適合快速擴建打出去

所以我覺得帝國比較好
你地見,係新世界要逐個技能打返嚟
帝國方便好多啵

可能卡都有legendary呢

個女神味legendary
帝國一開波就要打七個大洞,上次藍桂花開出來的那隻羊頭人山咁高,今次落地洞打隻怪仲要有主場之利,係咪二線戰力可以打得完,打完七個大洞仲要黑化左的艾蕾卡唔反口先結盟成立

如果信班NPC有自己一套思想,艾蕾卡點都問到班卒仔,旅人就係幫叛國的大王子打柒三王子的集團
帝國方便好多啵

但係冇喇啵,帝國既兵可以用無限去理解

但係月神有咀咒,連大王子都要中,其實會影響到王女
卡國 可能可以控制地洞怪物
紅櫻又少遠攻 同卡國可以有法師部隊
我投卡國
卡國
唔想有太方便的結盟俾樓豬寫
如果揀帝國 俾艾蕾卡知道邊個幫手打死皇子咪大穫 兩面盟軍都冇哂

張紙背面好似畫左唔少野
D 畫愈黎愈靚
點跟
帝國
純粹想睇皇女墮落
有冇第一二季插畫睇下
幫班月亮佬,要性女服侍自己做代價
卡國,我單純中意月亮兩隻字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞