UK 租樓買樓攻略 (3)

1001 回覆
42 Like 2 Dislike
Ching, 有無link 呀?
冇pub你搞笑?
係咁咦都搵到兩三間
球場入面本身又有酒賣
我google球場 四周搵到一間, high street個邊先叫多d
我意思唔似其他London 球場附近好多bar and pub
比著我就唔會用呢個價黎買new build
仲要係mid terrance
巴打點睇mill hill east一帶?行過感覺幾清幽,不過15分鐘先一班地鐵
岩岩買左Millbrook park
都ok既 睇左時間表先出門
個頭無問題呀, 不過你要學校既話, 你要睇番catchment area 去到邊.
Lm
樓價 gogogo

Liz Truss Plans to Cut UK Stamp Duty Tax, The Times Reports
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-20/liz-truss-plans-to-cut-uk-stamp-duty-tax-the-times-reports
睇緊過紐卡素,貪佢平同北部大城市
定都係建議去翻London zone 4-6?
師兄黎感幾耐 credit score 幾多分
請問paddock wood如何?
上網睇唔多呢個呢邊既資訊
睇你要諗住做咩工作. 你工種唔係必需要你去london 既話, 可以睇其他town, 唔一定係Newcastle, 其他大town 都得.
out of 我radar

不過睇治安正常

求期篤左落一間睇
https://www.rightmove.co.uk/properties/126367811#/?channel=RES_BUY

social grade 正常

區內既人既學歷稍為低d 咁多

人種全白人. 我估你有細路既話, 佢番學有機會好突出

依家個息已經好高
上次stamp duty holiday
首頁, section 1. 相關網站, 第4條link
如果負擔到private school
請問你覺得grammar school 定selective既private school 好啲?如果兩間既公開試成績都好
入得呢啲學校啲家長應該都好著重教育
同學質素都高
學校設施都好
升大學會幫學生應付名校入學面試

聽聞private school出嚟既學生普遍自信啲
Grammar school唔知係咪都係咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞