UK 租樓買樓攻略 (3)

1001 回覆
42 Like 2 Dislike
你唔過橋向東走就無乜大問題, within shopping mall 好新淨個邊出沒係無問題. 問題係出左個個圈, 向東走就入左深水埗咁.
一日未到埗
未拎鎖匙入間屋都唔知係咪真係租到
奧運村咁貴都仲有問題就慘囉。
租金已反映。

同埋你要買平嘢都係要入去舊商場,除非你日日waitrose
一個人 budget £1000下,到底搵zone 4/5 share house 定去outside London 的small Town 搵1 bed room好?大家有咩suggestion
無,因為出年年頭我隻狗會嚟
芝娃娃mix積羅素,嘈到瀨屎
費事到時住flat嘈親人
之前係呢個post見到new build award stat 但揾唔返 有冇人可以share多次 依家先知乜新樓都要執漏 以為乜都會整好哂添
UK 租樓買樓攻略 (3)
https://lih.kg/bqdmHrV
zone 4/5 share house. 因為你初到步的話, 你租間房攪少好多野, 亦較方便搵工.
我住左大半年,第時有工返,一星期返1/2次zone 1。兩樣都有自己好處,small town 比較難識到人,出市區貴同唔太方便,但有外國生活感覺同埋靜靜地地道d。
尋日約左agent睇屋點知佢甩左底

有無中部手足
想問剛到步 大家租約長度 大家會寫幾多
個人想住半年再睇情況
但寫12個月 +6個月break clause 今時今日係咪好少有
租到2個月通知都可以88
依家好撚多業主直頭要求起碼兩年約
Ching 揀左邊區
英國興唔興驗樓師呢樣野
你有心理準備house難過flat搵到pet friendly
起碼叫好開始
你可以自己搵 snagging
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞