UK 租樓買樓攻略 (3)

1001 回覆
42 Like 2 Dislike
咁book 2 個月airbnb
算唔算穩陣?
又要搵工
好愁
據聞水電煤在晚上10/11點後至早上5/6點前(各公司唔同)使用會平啲
睇你budget啦
離一離題 想問下有冇UK求職攻略post
我俾唔到你, UK求職攻略post. 因為我唔係UK 搵工....我係香港transfer 過黎. 所以我都唔熟
師兄英國間公司會唔會請人
想買英國二手細價連租約盤(做按揭)
有邊間可信?
係唔係buy to let ?
Yes
根據我呢一個月搵樓experience (人在香港)
如果人在hk, 得東亞, hsbc 要年薪over 70,000 英鎊先肯
如果人在uk, 幾乎有3個月入息證明, 銀行一定做
有agent話搵英國銀行可用香港糧單做buy to let
做到6成半按揭
最長3x年
你有冇應承佢?
應承咩?
問下姐
人在香港 未拎bno visa都做到?
介唔介意暗示咩agent?
冇visa 應該用唔到buy to let 呢個option?
請巴絲出招

翻工翻stratford有咩區推介

1. 租房或買屋既 budget : 2000pcm
2. prefer 地點 London
2. 你需要幾間房 : 1-2
3. 你要 apartment (leasehold) 定 house (freehold) (租屋的話可以skip 呢條問題):
4. 番工的話, 你可以承受既commute time 係幾長? (0.5hr , 1hr, 1.5hr) : 1 hr
5. 需唔需要睇校區? 小學定中學? : n/a
6. 你會點排優先 (價錢, 校區, 治安, 交通) : 治安>交通>價錢>校區
Stratford 嗰個位... 變相迫你住 northeast London or essex
有足夠、穩定既正當收入 同 還款能力就申請到按揭架啦,關 visa 咩事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞