[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
唔洗期待 又延期到6月
想問下炒左d咩
1個底咁好
2竟然食咁多負評
係,cities skyline2都係一味拖
拖兩拖啲人仔只會越嚟越outdate
本身都已經有啲out
不過都會買嚟玩
係,ea果隻幾時出?到時睇下邊隻好玩啲
好似幾正
multiplay起樓
好似好創新又唔係好創新嘅玩法
開返隻sims 3黎玩,64bit mac 勁多bug

捉蟲bug 咗,去海釣魚潛水bug 咗
佢之後會加人仔
當然本體應該要俾錢
但係sims +online 正正係sims5既idea
依家俾其他人搶先出左
ea呢鋪都算俾人睇住黎食
其實life sims + online有非常接近嘅genre,就係生存建築類
好似夾份起樓Minecraft 已經有,只係冇呢個大家一齊上帝模式起

只要一cut咗俾玩家自由設定嘅npc互動
打怪變返工,種菜依舊種菜,升skill具依舊升
加返個連線mode
咁嘅life Sims其實同最近隻假仆街芒分別唔大

佢呢隻講明冇NPC ,實際出到嘅機會大好多
幾時先有新嘢玩

感覺今次d dlc好似拖咗好耐咁
新dlc算唔算
新嗰隻DLC真係興趣不大

其實應該都出到冇嘢出啦,都成10年
正正經經推隻五代出嚟算啦
玩住dreamlight valley先囉
其實玩返正常rpg game好似仲模擬人生過sims
仲玩緊sims3,係咪可以出返去先
如果幾年前唔係錯手del左d mod嘅話,我諗我而家仲玩緊
我竟然覺得好睇 好似追劇咁睇

https://youtube.com/playlist?list=PLEwZjCZLekGKxTlMNKyWdDJlblFZAiTZq&si=_AlQKk_43ZQd-ZXi

最緊要係佢唔會出聲 好似自己玩緊咁
好懷念以前起屋成日唔記得裝防盜
咪就係有班仆街
見d dlc咁廢又貴都仲走去買
ea見咁都有得賺仲洗鬼專注新作咩
機都轉左兩次
如果係舊save 舊mod應該都仲玩緊
但係d mod都dl唔番
嗰班友仲要唔贊成出第五代希望第四代繼續發展落去
3都好好玩
你都識講冇嘢好出,你想EA出5會有乜改變
3到4至少解決cpu問題,DLC可以疊到10年都未爆
同埋multi-task比較似返人
再睇返其他競爭對手,life sims呢個類型根本冇發展方向
開放世界 online呢啲都係得啖笑

有班人話4無限DLC
講真今日嫌棄4嘅,5要點改至肯俾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞