[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
內置programming tools
搵人重制 the sims2 算
第三代基本上乜都可以改
如果做到咁就好了
不過我都唔會太期待
基本上講明佢地方向係將開發者既tool俾晒玩家一齊用
sims gg
抵啦
遠超我預期,連發售日都係
十劃都未有一撇嘅Paralives點算
下個post個paralives改做life by you
P社冇咁掠水
佢跌價快你先以為平,所有DLC同本體一樣價,又會喺vanilla 更新個殘廢版本引你買完整功能,而且好留意玩家嘅meta play而改,單機驚咁做絕對唔係為咩平衡,而係唔俾你淨買本體同時玩得爽,新嘅meta只會喺DLC
portrait skin逐個文化同你計依啲已經小兒科

以上嘅嘢換落sims可以點賺法真係拭目以待
sims4隻新dlc 279喎
p社邊隻dlc賣到咁貴
paralives真心慘
獨立開發搞左幾年
結果比大廠趴頭
屌 勁耐無開game唔俾用origin逼我用ea app
down完個libary乜game都無晒
上網搵d人都話無計要搵客服…
客服又勁耐先覆(仲要覆埋晒d無謂野)
想問下有無人都係咁
咁都有唔同定位,佢主打non grid design,人仔玩乜其實仲未知
P社個底完全係sims 3,sale玩家自己寫script俾人仔drama
好粗糙嘅trailer
雖然畫風同介面有少少核突
但好似好大自由度
如果遊戲性高, dlc加埋modding真係隨時做死ea
paralives就睇落岩休閒玩家
支持paralives 同life by you推倒the sims
好撚醒
永遠modder先係最交到貨
後備
life by you衰左佢頂
總之一定要打殘/迫ea整好ts5
講真
Life By You對Paralives既打擊仲大過EA
睇Cities Skylines既Mod程度應該乜柒都mod到
見到life by u出想玩返the sims頂住先
sims2之後就算見到sims 4免費都冇再玩過
尋日down嚟玩下
覺得超難控制鏡頭
又冇得自己set keyboard
打中文又要copy落去
睇埋啲dlc 價錢
玩開cities skyline 就知the sims可以同SimCity 一樣下場
sims4一出就知道呢代可以放棄
將所有野cut曬然後慢慢加上去
但係死忠依然就去買dlc
呢個行為同鼓勵ea出垃圾dlc無分別

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞