[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
320先正式公佈
個畫面似真實
少咗扶手
又係DLC地獄
出還出, 唔好好似EA嗰d 又貴又垃圾
p社+工作坊,大癲
3月20有得玩定點
3月23 announce ja
有steam workshop咁ts 5真係可以收皮了
仲有online可以一戰
以前讀書有玩sims 2,3開心版
出黎做野有番少少錢後想買sims4
但中途加入太多dlc, 成日特價又得果半價
一直諗住等出sims 5先再入坑
依家睇黎可以轉會
仲唔駛裝個爛鬼ea play

到底paradox用cities skyline砌低左sim city之後可唔可以砌低埋sims呢
ea實輸
操手問題
paradox都係dlc地獄架喇
但冇sims 咁離譜
sims DLC又做特價
但sims 5係咪就出
到時會唔會平啲
sims 5 vs life by you
係咪重演緊當年simcity 5 vs cities skyline
高中歲月買唔買得過
有冇人呢排有留意番sims

16號嗰隻新資料片大家點睇?
睇落唔錯咁 但冇咗Catherine 介紹差咁啲嘢
佢係咪死左
無晒消息
我睇完review覺得鐘意玩family嘅應該會喜歡,同加深咗少少sim之間關係變化
但我覺得雖然base game加咗infant,有一半infant 好玩位留咗係依個pack
變相你俾錢先玩到infant另一半樂趣
我忍唔住已經買咗 因為一直都中意大家庭咁玩同infant update好可愛

啱啱玩個妹因為脾氣唔好所以mean個家姐 family dynamic 會變咗difficult 佢哋之後要多d改善互動先可以關係好d

已經有玩嘅屋企 CAS唔可以自己改family dynamic 好似至少有個老人家先可以用一個物品轉
暫時覺得都幾得意 中意family drama /legacies 嘅應該會enjoy
已經夠買steam幾隻好玩既game
好擔心Catherine
仲未有消息?

仲有冇其他中文嘅the sims 頻道介紹
未有,youtube啲留言個個都好擔心佢係咪出咗咩事
meowcats play
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞