[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
巴打有無咩評價
1->2就假3d去真3d, 同埋多左好多野玩
2->3無兔子洞, 但係d dlc都3係慢慢加上去
點解3->4會比人屌到反艇
要過圖真係死症,就算係隔離屋
主控以外既npc圍住你黎轉,毫無自由意識
好似好長時間無左一個嬰兒期?(太耐唔記得)
sims 3 dlc好足料, sims4dlc賣貴過以前,內容得以前四分之一或者更少,
d人解包見到有online code,咁多年都無整黎去
(最後d人以參考左果個解包整左2人online mode)
到依家 sims4內容都仲係比sims 3少 ,但細節係比sims3詳盡
啱啱裝修完間屋發現想買傢俬真係冇咩揀
洗衣機都係dlc
要錢買真係屌出嚟
廢到無人想再玩,「hello大家好」可能都退左坑
唔計dlc 10年前依個模式都算ok
我依啲依家先玩真係覺得好落後
小人d情感 ,玩落唔覺有咩分別
我上年見免費玩下
覺得仲廢過Sims 1, 連牆透視都冇

你可以set sims3鏡頭操控
我諗係你講嘅係你玩老翻嘅問題
我用正版都唔係差太多, 成隻game都係行路時間佔太多
操控感好咗好多
隻左手淨係放係< >轉物件就得
Sims4 人仔free will 有時會捨近就遠,情有獨鍾某個馬桶on 99
不過行路佔時間同擅自cancel唔太關事
未鏟乾淨你之前嘅老翻,mod 或GPU driver 未update ,效能開太高都會咁

有人買咪繼續出
甚至有啲simmers叫佢唔好出sims 5
因為自己mod到sims 4好滿意啊好唔捨得人仔
真係dllm
成個ts系列比佢地搞彎曬
本身隻game 做唔到/乜d野中斷左個行動,都會自己cancel個喎,ai自己決定既行動就更加會
未玩開心版之前都係會咁
本身就係講緊呢個係隻game問題
關開唔開心版咩事
做唔到/去唔到會cancel係正常,被玩家或compulsory event打斷亦正常
但企喺馬桶面前都cancel咁就係bug

真係Bug影響遊戲體驗應該俾人講咗好耐,例如餐廳DLC啲客同員工鳩流流好多人遇過,EA亦冇話改
但日常人仔都有你講咁,就要搵吓係咪你嘅spec有問題
冇update同盜版都係原因
我可能講得唔清楚,係行緊去馬桶既時候,去左觀賞人地既演奏,我手動cut左佢個觀賞,佢就諗住去沖涼,之後又走去觀賞,我手動去小便同手動去沖涼係完全無問題,好少會被cancel,所以同開心版應該無關係
1)mod有衝突
2)熄主控人物自由意志
Free will點set都只會idle逐個出現,除非係主動被mark停,好似拍拖期間partner去咗group action
或者生日 死人呢啲全世界draw attention嘅event
正常唔會自己冧自己嘅need action,所以先覺得係舊版或盜版問題
就係想唔控佢自己攪掂d需求
咁你不如直接打cheats
主控有幾個小人,控唔曬想ai控姐
「主控」係指你Mon緊嗰個唔會有自由意志
其他冇望住嘅人仔成員一樣自己食瞓痾玩
但轉camera唔攪佢,都係做完手頭嘢至會停手
依家就係講緊唔理佢地,d需求紅曬
btw呢樣野你地想講幾耐
我都講到口臭了
講到底唔係就係個ai寫得差咩?講咁多盜唔盜版做咩
舊版有問題→即係佢舊版寫得唔好要用update嚟fix→即係都係個ai寫得衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞