[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
你現實得唔得吖?
Ipad有冇類似嘅野玩?
簡直係退步啦
無人理了
而家果d apartment都要load啦
而家係一塊apartment一個地段
新pack係一個地段可以分做唔同apartment
有沒人期待新dlc
本身有個mod仲勁過官方for rent
起碼唔洗loading screen

https://drive.google.com/file/d/1cRorMfixJcEO8Kpur2_15wxrG08hpl4a/view

利申睇youtube介紹無裝過
如果唔玩經營做租客

咁有無得改個apartment
點解你咁堅持講loading screen

依家一塊地入面拆租,你有gameplay leak睇到入面有loading screen?
https://www.ea.com/games/the-sims/the-sims-4/news/for-rent-faq-with-devs

Are there loading screens when I want to visit another unit on the residential rental lot?

Yes, there will be loading screens between units, but sims from other units will use objects in the shared spaces.
Ok
想問下 假設我想玩8人家庭。但只想控制1個人。
可以點做 我見for rent個dlc 上網啲人話有類似功能
想其他7個人係屋一齊生活,但好似npc咁佢地自己搞掂自己
開自由意志 高
佢哋識自己食瞓痾返工
如果唔係Sims3會Lag依個死症解決唔到
我寧願買3都唔想買4
可以用大學生活pack嘅室友招募
我有買個個dlc呀 但我比較想個d家庭成員係老豆老母家姐細妹個個關係
成長路上pack嘅過夜活動呢
最近重玩,靠冒險賺錢間屋開始大,溝埋個法國妹返嚟生咗兩件,正玩得興起就開始lag

有時啲冒險地圖仲會直接lag死,唔記得save 就成粒鐘白玩
勁無癮
唔知使唔使裝mod
整七張床
之後全部要求成為室友
玩開mod既我 真係麻麻哋
冇人整新嘢
冇 冇咩興趣照顧小朋友
佢dlc次次都好似好正,但玩落又唔係個回事
而家個for rent好吸引,諗緊買唔買番嚟玩好
成咗年嘅親人都可以邀請過夜㗎喎
喺日曆度撳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞