[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
我當隻game係home design咁玩
啲dlc買完一兩粒鐘已經唔玩live mode
Sorr唔記得咗
補返條link俾你(3:54開始)
https://youtu.be/AI_Vj72obEU?si=oa-mnK-MLGa-jwuI
整完靚靚但吉晒好空虛
我會係想砌完見啲人仔可以好smooth 咁用

有啲YouTube 片起屋用TOOL反轉縮小雕晒花,係就係靚但人仔唔會行到去或好易卡住
或者一個花樽用十幾個item砌嘥ram,呢啲我又係麻麻

可以砌到靚一靚嘅建築遊戲好多,minecraft 仲有埋光追,但可以見到有NPC真係喺入邊生活同埋比較自然係得sims

雖然我起完唔會玩live mode
但有得'入住' 同冇係爭好遠
仲有咩建築遊戲?
我有買house flipper 2
冇得住入去唔係幾好玩
有買到呢隻
啲npc好垃圾
gameplay接近零
冇得改房嘅牆同門窗
如果當係decorator都ok嘅
幾真幾靚
其實我都係睇人多過自己玩

而家多咗個公寓DLC 好鍾意睇人整d日本/歐洲風格嘅house
外國人有創意啲design又靚
睇佢哋玩好似玩緊另一隻game
佢地好擅長運用唔同嘅物件砌啲更似現實嘅嘢

比我起嘅話全部都係四方形
有冇人一樣其他人仔入嚟自己地方就會係咁偷嘢
Apartment啲共享空間objects直情不斷消失
https://youtu.be/tVvrZpIM_UU?si=CmOziO-pOIPVa3dl

應該係ECO嘅bug
我冇買所以冇遇過
四方先實用吖嘛
睇得多會開始諗有啲設計現實好唔好用
開放式廚房
三分離廁浴
洗衣乾衣同浴室隔到冇雷公
無端端客飯廳整個平台or凹入去
U形樓梯中間仲放枱放櫈
最後發現平層四合院形式充滿古人智慧
LM好想玩返the sims,請問增加錢cheat code係咩?
Motherlode
或者就咁money 你想要嘅錢
例如想戶口有3000 就money 3000
kaching好似加1000以前開發組幾幽默
睇過條片好似話kaching係模擬收銀機嗰個錢聲

武漢茶巴玩過Sims 2?
淨係玩過3同4
咁要玩埋2啦
第二代喺四隻入邊最正
個社交兔兔少煩 成日無啦啦扣友情值 但我乜都冇做過
唔準再推sims 2
勁鐘意用courtyard oasis起啲地中海風四合院設計
不過外面睇唔靚
同埋有冇人係模擬工坊down咗啲人仔同屋放落世界
過一陣啲人仔又會自己消失
可能搬or死咗
右上揀家庭搵有冇佢,閂社區故事搬屋同意外死亡
有開社區故事 但閂左意外死亡同搬屋都會消失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞