[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
https://youtu.be/D1KWNGZdVz0
呢個都可以睇下
仲係冇任何消息
你係咪買咗最新嗰隻dlc
做咩咁嘅表情
好伏?定好多bug
我就冇見過bug
但係應該要玩耐啲先可以落定論
EA 死硬
town creator
SIMS 2 算唔算有
玩埋script
都幾痴線
啲地段全部可以任意移動
epic....
epic有workshop咩?
early access is on both Epic and Steam starting Sept 12!
town editor
lot editor
object editor
skill editor

唔洗鬥
又係識搵定位
做個大framework一開始俾人自己整mod , 唔洗慢慢等DLC補/其他人整

雖然Paradox 同 EA 都係DLC大廠
我有無聽錯,no rabbit hole
即係sims3咁
無加載畫面
我仲以為係講d屋間間入得😑
可以間間入
好似每個場所都可以你自己編輯
完全掌控你創造的人物、打造的城鎮,以及你訴說的故事。噢沒錯--還有遊戲模組!在遊戲的搶先體驗階段,我們期待與身為玩家的你們直接攜手合作,共同確定將推動遊戲開發優先事項並使 Life by You 完全版順利推出的想法和內容。我們知道,當你盡情發揮想像力的時候,生活總是會更加美好,所以我們要為你打造一系列強大的創造工具,你將能夠按造自己認為適合的方式創造精彩生活,或者打破生活本身的規則。Life by You 以成為模組自由度最高的開放式生活模擬遊戲之一為設計宗旨,我們期待看見你透過這款遊戲創造出一個充滿故事的世界。

徜徉在一個無邊無際的開放式世界:享受沒有載入畫面的生活。用生活化的語言展開對話。開車或騎著單車到鄉間一遊。探索世界並完成任務,解鎖全新體驗。
開拓創造力:透過模組打造專屬於你的遊戲內容。運用各種豐富的創造工具,隨時改變遊戲方式,生活由你決定。
直接操控:將你創造的人物拖放至他們的生活空間,或直接用第三人稱模式操控這些人物。體驗一個人的生活,或是講述眾人的故事,在職場中奮力向上,墜入愛河,養兒育女.
透過對話說故事:生活中的每一段對話都是按照人物本身的獨特情境產生而成,你甚至可以親自打造遊戲中的對話內容。
設計專屬於你的世界:打造夢想家園或從頭開始創業,裡裡外外一磚一瓦由你親自佈置。輕鬆拖曳工具即可拆除既有建築,重新佈局整座城鎮。
打造完全自訂化的人物:在人物製造器中打造各式各樣的家庭,包括人物富有深度的個性以及性格特質。隨時為你的人物設計外型,重新調整也不是問題。
唔知d工作場所佢點搞
可以隨時轉另一人玩
所以都係入到晒所有屋
吹到好顛,咩都有得customize
情況好似iphone VS andriod咁

sims DLC雖然唔係隻隻都好玩
但隻隻都有少少新functiona/甚至新地圖
好有新鮮感.總之你Keep住科水就唔駛搞咁多野

life by you就所有野你自己整到
有好多可能性
不過mod質素可能參差不齊
Mod又可能有conflict
唔知實際係點

雖然paradox都預左dlc地獄
但係過往既經驗起碼無sims咁掠水
sims expansion成大半隻base game
物品包都舊幾兩舊水
夾埋十幾廿隻, 原價齊pack都成皮野
paradox每個dlc幾十幾十咁無咁肉痛
可唔可以解釋下咩黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞