[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
有排
一開始仲以為係bug嚟畢完業又可以繼續返學
後尾去完一次就算, 好on9
我load番啲舊save又ok了
壞save
新年快樂呀各位
https://www.youtube.com/watch?v=z_OrYd6Of90
好多都幾實用架 片主都整合都好好 大家睇下有無邊D岩用啦

我都拎左幾隻MOD走
第3代常態

試下閂左個回憶系統會唔會好D
就連學都係考試嗰日返就算
高中DLC反而係個奶茶店 trendi 有啲意思,同埋社交兔慳咗唔駛開cheat
可惜trendi冇得用mod啲衫
點樣可以關晒所有奇怪NPC
淨喺想玩自製人仔
自己整150個人仔出嚟然後set市民上限做150

因為隻驚會gen服務人員打掃郵差嗰啲,學校 餐廳 cafe又會gen人仔
你可以開cheat喺cas load返你整咗嘅人樣,見一個換一個
好奇問下 你哋啲人仔npc多數咩膚色
我果堆唔係印賓 就係黑人
我都係
印賓黑人但日本人/華人名
所以要裝Diverse sims name,唔係原生家庭下一代就變晒美欣 家雄
但diverse咗又有問題,人仔啲名變得好難記
之前張志偉 劉淑芳易認易記
淑惠 欣怡 俊雄
隔咗好耐最近先開返嚟玩
成日冇啦啦彈個挑戰出嚟好L煩
去setting熄左佢
用mc control可以限制只可以用特定tag嘅sims
好攰聽日搵到個教學俾你
感謝
https://youtu.be/6UHIE9dZ3dY?si=EtgkY9C1j4jUih8w
Life by you 整人仔畫面 & 返工

人仔有實際年齡,有生日,遊戲日子係逐日計
唔知遊戲點表達長大同老 甚至有冇呢樣野

返工好有sims 3 任務 feel
執幾多件文物、同幾多人傾計嗰隻

成隻驚話就話嚟賣,佢依家俾出嚟嘅內容,俾面講句係唔吸引,唔俾面直頭係O
感覺佢目標似係要做生活模擬類嘅Skyrim
樣 衫 動作 對話 工作 任務 乜都可以mod,俾一個夠大嘅平台,由community 或玩家自己fix好佢

不過最近想咁做嘅嗰個製作人叫Todd Howard
當你覺得自己冇用嘅時候
想像下去左TGA嘅Todd Howard
認真, 首發最緊要個基礎做得好
果d 傢私,人仔,杉甚至畫面都mod到
系統唔好玩就食屎
靠mod
有冇人淨係起屋?
其實得閒睇住電視砌下屋仔幾好玩
佢啲音效好relax
好多時睇人就過癮
到自己玩就樣樣都想起
樣樣都起唔到
自己重頭起一間真係好攰
一間公寓起幾日

會幫啲原生屋同公共地段重新裝修,preset嘅空間利用率真係低到好un 眼
快手整完見到人仔用有啲成功感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞