[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
我都諗緊同一樣嘢
又唔係Open world 咁騎馬有啲乜嘢玩

https://youtu.be/KRrJGVod0ag

不如出返呢隻好過啦
俾 life by you搶晒focus
可能等對手出左再抄下咁
俾人仔個牧場養多幾款動物
純騎馬真係0意義,除非可以話養嚟參加打吡配埋成套育馬配種系統,不過sims啲grinding就算有都好兒戲
sims 5 出手
傳聞free to play模式
出左先算
人地life by you back up勁咁多
想問有冇走格仔 既MOD SIMS4
岩岩玩番
係到等5出
認真講好無聊
除咗呢度睇唔到嘅modding script writing,佢就只係冇DLC嘅sims 3
以佢地方向都係想好似Cities Skyline咁
寫好個底, 然後等modder幫手補
sims 4先無聊
有,紳士包,你google下
話時話有冇人入手左新嘢?

多唔多嘢玩?
https://youtu.be/Snr0nC1hv0s

Customize內容,種類幾多
但就冇show edited gameplay,如果整啲新嘢apply 落NPC有問題就好冇癮
睇落都係玩文字,寫劇本咁
咁佢有animation應該唔會變純文字嘅,始終texture 動作你唔識blender呢類工具都係做唔到,只係內置方便你加門檻冇咁高
想像就好美好,實際係點
https://youtu.be/i8YufGhxIwE

Life by you EA延至5 Mar 2024
Sims仲可以出多兩個 game pack
我屌咩,仲諗住9月玩呢隻10月玩skyline 2
我都係
但睇佢mod creator 真係唔洗期待太多了
佢舊野越易用, 彈性就越少
之後再睇睇佢有冇mod api
玩親開resort就lag到彈game
再睇番佢個團隊規模,同cs2差幾倍
呢隻都係不了,等sims5算
Sims5 一日癡喺ea 度一日都唔會有好嘢
sims3幾好玩,但一時好疾突然會彈game,唔知乜原因,一時就save就save好耐,已經配置gtx4090 ram 64g 5800x3d都咁樣
sims 3 限左機能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞