[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
呢啲問題一直都有,ea唔fix啫
Sims4 好多行為都可以聽住歌做,所以你一開自由意志係控制唔到人仔唔開音樂

食嘢要坐人隔離都係因為自由意志,佢哋想搵人傾計
唔想佢入人間房邊食邊睇住人打機,鎖住房門唔俾其他人入,或索性叫冚世界一齊食

公用地啲職員冇地址其實冇乜問題掛?約佢行街食飯扑嘢一樣可以
2代我玩得好少,冇印象係點
轉咗代啱出嗰陣少好多嘢,而且新出個願望系統,好似好困身冇一代咁悠閒,咁就冇乜玩落去
如果想追返sims4要買邊d dlc
岩岩先完特價,都是Expansion pack買齊+Game pack睇喜好買+無鬼用既stuff pack&kits
睇返Cccatherineee之前嘅介紹,揀想玩嘅買
佢講完之後EA出嘅有
Expansion pack高中 成長路上 騎馬
Game pack改造王 婚禮 人狼
Stuff pack 斜槓主廚
呢啲都係一睇就知內容

我自己覺得最有感覺就 四季 鄉村生活 同歡共樂 Parenthood
Btw等50%以上off 先,就嚟過年應該會減,唔好衝動蝕俾EA
明明一代D功能咁少, D 屋又簡單
果陣都玩到停唔到
而家人大要求高咗+個genre成熟左
一代係畀遊戲耽誤嘅設計軟件
所以堅犀利
有冇人覺得「任務」呢個系統勁唔夾the sims
搞到好gamey冇咗simulation果種feel
Sims3 好多任務
去旅行好似闖關咁
諗起第一代 第一個家庭好似就係玩 新手包柏同Bella Goth
睇完個故事背景 第三代同第四代都玩goth

不過4 改左板後既goth就好大陣milf味
二代齊晒DLC好好玩㗎
每一隻DLC都高質

淨係一隻open for Business 已經夠玩你好耐

https://youtu.be/kO-d37Ni1lY?si=aVGNipLnpqNMN5xz

同埋人仔我覺得係咁多代入面最靚(只限女性)
未改之前好似玩tiktok 啲zoomer
因為三代人仔入左uncanny valley
2到後面玩耍時光開始有而家dlc 地獄啲設計問題
勁多系統疊埋一齊
今次DLC,講真玩法真係得啖笑
做租租定業主都冇乜特別,係多出啲㩒兩下就搞掂嘅事件

但啲物品真係好正
主打東南亞風格,但其實同中國廣東潮汕文化好多重疊
電飯煲 紅A牌膠凳 跳飛機 彈波子 帆布帳篷 踎廁 痰罐
啲枱凳都似以前細過阿嫲屋企見過嘅款

我開頭好興奮想買因為終於都可以起酒店
見有loading screen已經知道冇心機咁撚細個lot都要load 嚟玩
咁一心諗住起下屋
但佢個'泰國' 都做得唔靚嘅 得啲東南亞最核突嘅嘢 例如踎廁 啲地板又唔靚 呢個pack係好China town feel 想起個resort都難
失望
我反而幾期待網上整既apartment
想要個日本風既大樓
未有for rent前gallery已經有好多日式apartment
你search嚟玩啦
踎廁真係勁撚核突
邊個天才諗到將呢個「特色」放入遊戲
因為要整病毒蘑菇出黎
痰罐爭在冇摺凳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞