[模擬類game]The Sims/Paralives 討論區 (2)

995 回覆
18 Like 2 Dislike
你似乎仲係未明
上面講嘅閂主控只係你望緊嗰個唔會郁,其餘家庭成員一樣會自己識行識走,符合你控唔曬要AI幫
人仔你俾task佢都唔會做到瀨屎先識停,咁上下就會stop做其他嘢
如果你連望緊嗰個都唔想㩒,咁應該唔係叫控唔曬而係掛機

有時睇吓setting再講可以避免口臭
依家邊隻驚一出係冇bug唔駛fix patch
只係啲盜版本體唔update又夾硬加DLC,仲有啲盜版懶體貼加一堆mod但冇check compatibility
呢樣嘢唔係好難理解

佢講嘅情況如果係common case應該一早俾玩家輪屌,好似EA每次DLC都俾付費測試員屌鑊甘
但佢有咁特殊嘅體驗,只可以諗係玩老翻搞成咁
明曬
其實開心版都係用最新patch
不過如果佢想講官方有野可以整到開心版ai變弱智既話
我係證實唔到,但係同時佢都一樣證實唔到
所以唔明佢講咁耐做咩
上面都有人俾咗其他原因你
唔係你做乜咁睇重玩老翻上面
其實開心版都係用最新patch
不過如果佢想講官方有野可以整到開心版ai變弱智既話
我係證實唔到,但係同時佢都一樣證實唔到
所以唔明佢講咁耐做咩
上面都有人俾咗其他原因你

你做乜咁睇重玩老翻上面
無睇重到,倒不如話我開左幾次都無再玩
個重點由頭到尾都唔係老翻到
係你要將ai廢同老翻掛鉤
咁咪講咗其他原因
我只係想講隻驚本身,只係你冇試又冇理,其實連驚都冇點玩
我估唔到你咁concern有人提你係玩盜版,對唔住
其實玩老翻好小事,take it easy
依家玩家唔係就係做緊EA嘅付費測試員咩?
印象中呢個post都有巴打講過下出新dlc之後就有bug
另外我玩淨本體嘅免費版有時都覺得啲ai有啲蠢
上次高中咪多人中招
今次養B同家庭關係少人買就少人講
玩咗咁多年maxis嘅嘢 突然叫我轉公司真係有啲難接受
睇返第一代都唔係講笑

佢分分鐘係最多嘢玩嗰代我覺得

第一代係被嚴重低估既一代
Sims 1 係base game 都夠玩
多好多random event , Sims 4 好似都冇遇過
Nooooooo
Sims 1 base game無咩做架咋
https://youtu.be/NG7lgdJNgB0

不過第一代真係難玩

前兩代D人仔係特別傻啲
唔係講緊AI 係性格同動畫同埋個STYLE
其實1-2 配樂真係好高汁好影響玩個MOOD
第一代人仔只係生存,尤其冇expansion pack嗰陣
之後幾集嘅人仔先叫生活
都係玩解決需求

無聊就請個到會嚟
然後打電話叫人嚟開party
再唔係就玩火

二十幾年前係咁玩法
唔cheat既話係番工番學地獄
download一大堆mod items係必須
如果唔係成班開一個鐘party就又餓又急尿又眼訓
Sims1係好難玩
啲需求好難滿足,啲嘢又易污糟
當然亦有可能係因為當年太細個唔太識玩
Sims 1個窮撚期係極度唔公平同難捱
單人家庭非常難搞,完全唔夠時間用,愈無時間你愈升唔到職就stuck係窮撚loop

d仔女永世唔大番一世學
一係就直接踢佢入軍校當無左
Sims 1有無限時間,咪整到啲嘢好grind
平日放工就練技能,放假就call人過嚟夾硬frd佢
人生就係為升職
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞