我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 32 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
10 Like 14 Dislike
你係想買咩

真係好好好急
謝謝大大,請問宜家落單,大約幾時收到機
琴晚格離post問有冇可能今晚送貨個個
5千幾既list
你suggest轉火牛個張
主要係呢兩日要趕project
唔緊要啦
你預幾日
OK....
我唔玩光追
所以三千蚊買到張中階卡真係好抵
張卡散熱都ok依家啲天氣無開冷氣打機都係70幾度

Btw遲啲屋企人想砌機而我本身有張display card同ram, 搵你砌嘅話會唔會都幫到我試機同裝windows?因為會砌f版u同埋想到時自己裝返張卡同ram上去
可以.我地會有試機用ram同卡

可能下個月砌睇下你到時有咩優惠
想買邊隻
hi
想買27inch monitor
fhd/2k都得
refresher rate >75fps 就夠

想要有埋speaker係咪得gigabyte g27 系列揀?
或者咩牌子都得
budget: 2700左右 因為太貴既mon d spec我都用唔哂
如果冇speaker既mon (我見你GIgabyte M27Q做緊sale) 我又唔想用多個插穌位的話 有冇喇叭推薦? 我對音質要求唔高,木耳到用mon內置speaker quality都冇所謂個隻 所以想要性價比既非藍牙喇叭推薦
如果要黎的話.最好同客服講聲先

我可以入定貨之後你黎
M27Q的確係好抵玩

或者你市面上搵d插USB既喇叭囉

咁就插電腦已經供到電
悠2會唔會入ANTEC P10C個機箱?
但你個砌機系統SEARCH唔到依隻CASE
你試下F5
Antec P10 Flux ATX
Antec Cuprum Strike Series CSK 550W 80 Plus Bronze

都有貨呀可?
暫時我見到仲有.不過火牛.我會建議你fsp hv pro
想砌哩條list
以下舊機野可唔可以砌新機時砌埋佢?
SSD crucial CT256MX100SSD1
HD Kingston SUV400S37120G
Ram Kingston 8GB 2400 MHz
DVD IHAS124 EAtPI

1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,399

1 x [8月優惠]Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX
價錢:$830

1 x [8月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$420

1 x [8月限量優惠]Gigabyte Radeon™ RX 6700 XT EAGLE 12GB GDDR6 (可單買或砌機)
價錢:$2,999

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,805

https://www.faroll.com/customize#MzMwNCwzODUzLDQwMzMsNDg5Myw0OTYxLDUyODEsNTM3NA
一定會有
個dvd機就擺唔落.而家好多新機箱都擺唔到dvd機的了
ssd個d可以.ram都得
不過你ssd夠唔夠用.你呢度都其實得400幾GB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞