我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 32 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
10 Like 14 Dislike
dual monitor 一個廢mon 得60hz
但我係主mon呢到較完 佢pop up問我是否保留設定,我揀完保留 佢都會自動幫我set番做60hz
想問點攪
google完都唔識d人話可以2個mon唔同refresh rate但點解我唔得
我諗都無乜,有無rx6600清貨價1字頭之類而家2499無乜吸引力咁,純粹for人砌deskmeet用同埋ram可以擺翻啲百幾蚊adata/team之類8gb 3200綠ram for文書機/極低budget打機用?可能真係啲入門文書機parts之類乜嘢50蚊gtr機箱,細watt數火牛之類,香港啲靚既細watt數火牛好似絕嗮種咁文書機150w都俾多但係焗你用550w嘥嗮,以前仲有啲delta既350w之類啱文書機用
我試下搵下有冇極低watt數既牛.應該搵到

RAM 百幾蚊應該唔係問題.我聽日搵到價就夠

6600冇計

XFX前排個張已經冇哂的了.Last清貨.我冇賣開.所以我冇

不過我而家有張1999 2060 12GB.應該係最平既2060 12GB

雖然擺唔落deskmeet
同埋你知唔知M27Q而家賣緊既係rev1 or rev2,同埋兩個rev有乜唔同睇佢官網rev2啲spec都唔同咗,唔知係咪轉咗panel,搵黎搵去都唔見有人test咁,同埋giga通常rev越後啲料越縮搞到我驚驚地

我聽日問下Giga先

再覆你呢個
今日收機,頭先想放跟機塊防塵網入去時塊玻璃門跌撚左落地方。。。有冇得維修

今日收機,頭先想放跟機塊防塵網入去時塊玻璃門跌撚左落地下碎撚哂。。。有冇得維修

thxM27Q初版啲review評價都幾好,所以我有時都會推,不過佢咁樣出個rev2啲spec都唔同嗮搞到都唔知乜事咁真係縮咗水就推LG 27GP83B算,起碼一定係LG自家Nano-IPS Panel
我文書only
屋企人玩lol原神fifa個啲
只係剛好有一對2k 165hz既mon
似乎應該用唔盡
用緊呢個
MONTECH AIR 100 ARGB Tempered Glass Micro-ATX - Black
問埋修理既話幾多錢?
聯絡我tg
2.0個spec好似仲勁
G持
比起price.com個啲貴少少
有得減啲就最好
OK

我聽日再調整下

有求必應
悠二巴
想砌一部電腦 主要for打機同埋直播4K 144hz
預算$20000
有冇List提供?
急唔急砌.年底會有新卡

當然如果你急.我可以照出List俾你
就係正正考慮緊 因為到時啲新卡未必用得著
所以都係大機會砌30系列多
咁樣

如果想平2000可以轉返giga 3090
1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX (行貨)
價錢:$2,520

1 x [8月優惠]MSI MAG H670 TOMAHAWK WIFI DDR4 ATX
價錢:$1,450

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [8月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$839

1 x [8月限量優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 3090 Ti GAMING 24GB GDDR6 (送Aorus 1200W白金火牛)
價錢:$11,999

1 x [8月優惠]Be Quiet PURE BASE 500 FX ARGB Tempered Glass ATX + Be Quiet! PURE ROCK 2 FX ARGB CPU Air Cooler 套裝優惠
價錢:$1,099

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $18,767
https://www.faroll.com/customize#NDkwMCw1MDcxLDUyNTAsNTI1OSw1MjU5LDU1OTEsNTc3NA
想跟你買你張砌機List $6000
想問下配邊款mon好
唔該曬你悠二巴
不過我應該都係用返Msi SURRIM X 多啲
你睇下咁樣得唔得 新list黎 改左2060 12gb
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,399

1 x [8月優惠]Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX
價錢:$830

1 x [8月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$420

1 x WD Blue™ SN570 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$689

1 x [8月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 2060 D6 12GB GDDR6
價錢:$1,999

1 x FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze
價錢:$349

1 x Antec Value Solution Series VSK 10 (Solid Panel) Micro-ATX Case
價錢:$265

1 x [8月優惠]Gigabyte G24F 24" SS IPS 170Hz 1ms Adaptive-Sync Gaming Monitor
價錢:$1,499

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,530
https://www.faroll.com/customize#MzYyOCwzODUzLDQ0NDEsNDY3Niw0ODkzLDQ5NTYsNDk2MSw1Nzg0
完全唔抵玩

或者望下asus

半粒鐘前我降左 3090 3090 ti
toshiba會唔會都有得減
3070/3080有冇消息?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞